KEJOHANAN TENPIN BOWLING JEMPUTAN UKM

Salam sejahtera semua! Ni aku nak promosikan satu acara yang akan dianjurkan oleh Kelab Tenpin Bowling UKM pada Mei 19, 2008 di Megalanes KL, Endah Parade, Sri Petaling. Kejohanan ini diberi nama Kejohanan Tenpin Bowling Jemputan UKM dan ini adalah pertama kali Kelab Tenpin Bowling UKM akan menganjurkan pertandingan pada skala ini yang melibatkan institusi-institusi awam dan swasta seluruh Malaysia.

Untuk pengetahuan umum, Pusat Sukan langsung tidak memberi sebarang bantuan dalam penganjuran kejohanan ini. Pada awalnya, kelab meminta bantuan kewangan daripada mereka dan mereka telah memberi indication yang aktiviti ini telah diluluskan. Setelah kami menghantar surat kepada semua institusi, kami diberitahu yang kepala Pusat Sukan bangang tue nak kita ubah kertas kerja ..so ok la…xpe….kita ubah la and kita submit semula. After the 2nd submission, sekali lagi kami diberitahu yang kertas kerja tue perlu diubah (dia suruh masukkan kos untuk majlis pembukaan dna penutup la, kos elaun sukarelawan la, publisiti la). lagi…so kita pon ubah la dan kali ni, masa nak submit tue, aku and Ian g jumpa kepala tue personally dan bagitau yang kita perlu benda ni lulus dengan cepat coz hari pertandingan da semakin hampir. Masa kita gie jumpa dia tue, dia kata ok dia akan look through it and get back to us. The following week, Ain pergi check ngan staf dia samada da ok ke lom and staf dia pon bawak dia g jumpa kepala bodoh tue. Kali ni dia suruh kita TUNDA!!! KEPALA OTAK DIA!!!! Kitorang da anta surat da semua, da tempah lane semua dia suruh kita tunda. Dia bagi alasan nanti pihak MASUM marah dia coz masa tue Kejohanan MASUM baru je abis pada May 17. EKELEH!!! Xde RASIONALNYA POMPUAN Ni!!! Buat pe MASUM nak marah!!! Bukannya kitorng buat masa MASUM…ni lepas MASUM!!! kita nak amik kesempatan bila semua team ada kat KL untuk buat tournament ni. Then dia tambah lagi, dia kata dia nak kita ubah barisan AJK. Dia xnak orang yang wakil UKM jadi AJK gak coz diorang ni kena concentrate untuk MENANG untuk UKM. Tak cukup kat situ, dia kata kita x cukup publisiti…..kita kena publish aktiviti ni kat paper ke, kat radio ke….kena ada poster semua tue. MEMANG da ada poster DA!!!!!! BANGANG NYER POMPUAN NI!!! MEMANG BODOH!!! Kita wat tournament ni bukan untuk nak grand grand tapi the purpose is to promote the sport, untuk menyediakan satu landasan di mana pemain-pemain dari institusi swasta dan awam bole bertanding. What is the purpose kalau kita spend money atas benda yang x penting…..!!! EEEEEEE!!!! Geram tol ngan dia ni…..memang dari dulu dia mmg x bagi duit kat kelab kitorang untuk wat aktiviti…….walaupun memang kita ada peruntukan untuk buat aktiviti tapi dia sekat gak. MACAM SIAL!!! Nama dia aku xnak sebut la tapi sebutan nyer seakan-akan LAKHANAT yang memang sesuai la untuk orang cam dia yang bukannya nak mempromosikan dan mengembangkan sukan tetapi nak amik kesempatan untuk dia kenal orang untuk dia bazir duit untuk kelebihan dia. BODOH!!! Orang cam ni x patut berada di arena sukan…ia hanya akan mencemarkan nama baik SUKAN!! Wei TOLONG LA TUKAR KEPALA PUSAT SUKAN TUE!!!!!!!

Ok…anyway…sorry…aku memang geram sangat so aku lepaslah kat sini. Sekarang ni, kejohanan ini adalah hasil titik peluh AJK Kelab Tenpin Bowling UKM yang tengah carik sponsor yang banyak untuk menjayakan pertandingan ini. Kepada mereka yang berminat boleh lawati website kelab di http://tenpinbowlingukm.blogspot.com. Aku yakin yang acara ini akan berjaya sejaya-jayanya tanpa bantuan Pusat Sukan bodoh tue.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: