TooooOOoT

Dalam masa 2 bulan, akhir Januari, kontrak aku ngan majikan aku sekarang akan tamat. Aku dah berputus untuk tidak sambung lepas tue. Sebab utama is GM dia. Macam sial betol….aku tak boleh tahan ngan perangai dia. Dia da lah bukan dari sini pastu layan pekerja dia cam anjing…x ke babi namanya tue. X respect langsung kat orang bawahan dia…camne nak expect orang bawahan dia respect kat dia. Hari ni for instance, dia masuk studio kol 6.15pm then tgk semua orang da balik dia kata “Everybody’s gone? Oh my GOD!”. Ada ke patut dia ckp camtu sedangkan waktu kerja ialah sampai 6pm je. Klu diorang ni ada keje then xpela gak…ni takde nak expect diorang stayback buatpe??? Bangang tol! Memang semua kat syarikat tue x suka kat dia la. Dalah xtau pasal pape then berlagak cam tau. BODOH!! Then ada satu hari tue, dia panggil member aku “STUPID”. That was the 2nd time aku dengar dia cakap cam tu. Aku memang da hot da. Aku pon cam lawan la cakap dia. Suka-suka panggil member aku “STUPID”. Ingat dia bagus sangat ke???!!!

Wei pompuan!!! Balik la ke tempat asal ko….ko ingat ko bagus sangat kat sini. MACAM SIAL!!!

Bukan aku nak sengaja nak hina dia tapi dia memang patut dihina pon. Dengan perangai camtu….memang dia xkan dapat orang bawahan yang setia kat dia. Sekarang ni, staf yang lain stay kat situ pon coz of boss lagi sorang kat situ.

Aku da lama nak luahkan kat sini cuma x berpeluang. Neway…now aku da luahkan.

Ohhh…..mesti korg tertanya-tanya naper aku letak gambar “EDNA E MODE” dari movie The Incredibles kat atas tue. Untuk pengetahuan korang…muka si TooooooOT tue cam si Edna ni la. Tapi aku rasa si Edna ni lagi comel.

17 responses to this post.

  1. aku yang menyamakan org tua tu ngn karektor ni. sesuai sgt!

    Reply

  2. MMG MUKA DIA MCM HANJSSS MAK DAPAT BAYANGKAN….HANJSSSSSS

    Reply

  3. Posted by nurulizzy on December 16, 2007 at 1:29 am

    tay marah! wooooo…akue pun nak berenti dah..ohh tak sabarnya hehe

    Reply

  4. Posted by fyza7 on December 18, 2007 at 7:01 pm

    OMG……………marah sungguh kamu kepada makcik tue, adekah aku ade kena mengena dalam karya engkau ini, hahaha cume kau, aku, alice ,org yg bekerja di RF, siapa2 yg ko ceritakan saja dan tuhan saja yang tahu. Cume kau patut rasa berbangga dan bersyukur dengan wujudnya watak mak cik nie, dia boleh dijadikan bahan dalam karya kau.hahahahahaaha

    Reply

  5. garang gak si dak Tay ni upanya…style la..mmg aku slalu pon pk camtu..kalo owang x reti respect kita, dun ever try to respect them..sapa pon kita, kita ttp ada hak utk dihormati..x kisah dihormati sbg org bawahan atau org atasan..idupppp Tay..

    Reply

  6. Posted by bazli on March 15, 2008 at 5:30 am

    hi,
    Askum sume,
    aku ni tetamu x diundang..

    tay n fyza lame x nampak korang kan.. um, pasal ‘edna’ tu aku tanak cite paper takde kaitan pun aku dlm hal ni. Harap² banyak² bawak bertenang dan bersabar la kalo nak lame kat rocketfish terutamanya fyza tu. Sian gak aku nengok bile kene marah ngan kak min. Seb baik dia happy go lucky.

    Pasal edna tu pulak dia dah memang mcm 2 agak2 mirip la ngan edna katun tu.. ahahha.. abg fuat pun penah kene marah ngan dia mase mike pasang bola ari tu x pasal² je kene marah. ‘edna’ masuk n tanye abg fuat “What’s this ?? ” abg fuat ckp “this is football maam”. ‘edna’ ckp “What ??”.

    ahahaha … mcm tu la citenye
    pastu ‘doktor’ plak meluahkan perasaan dia dah stress gile n nak cube je terjun kolam kat TPM tu pasal ada sesuatu mende tak dpt aku cite kat public ahhaha..

    baru² ni Bob Azmi plak ckp yg diorg skang ni slalu kene kacau ngan XXXXx n dah naik biol dah budak² sane. Ape² pun bawak bersabar la banyak².

    Cheers..

    Reply

  7. Posted by bazli on March 15, 2008 at 5:33 am

    Tay, sape membe ko yg kene STUPID tu ??

    Reply

  8. Posted by taylineo on March 15, 2008 at 11:01 am

    Hi Baz, khabar baik. Aku da balik ke FTSM. Aku jadi RA under Dr. Azizah Jaafar. Cmne tesis? ok x? Ready utk presentatation? Kalau rajin mai la kat Blok F bilik 108. Aku ada kat saner.

    Saper ‘doktor’?

    Skrg keadaan kat tempat Edna tue da semakin teruk. Kalau nak tau lebih lanjut, kena talk face to face.

    Member aku yg kena ‘stupid’ tue Fiza la. Aku pantang tol bila member aku kena panggil cm2. Rasa nak lenyek-lenyek je muka si Edna tue. Cm SIAL!

    Neway, good luck in your tesis!

    Reply

  9. Posted by Mohamad Alif on March 15, 2008 at 11:35 am

    hi semua..
    tak sangka plak ade komuniti utk ban “alice in wonderland” ni.. hahaha
    BTW, bile rocketfish nk byar RM50 aku ni..50 tu duit gak, bole mkn utk semggu

    Reply

  10. Posted by taylineo on March 15, 2008 at 4:36 pm

    bukan komuniti la……😛

    Wei…..diorg x bg ko duit RM50 utk smart kad ko lagi ke?!! Lmbtnyer!!!! Baik ko gie mintak la.

    Reply

  11. Posted by wanadeka on March 15, 2008 at 6:44 pm

    ini bukan komuniti. ini “perSATUan mangsa edna”.

    Reply

  12. Posted by bazli on March 15, 2008 at 6:50 pm

    La.. ye ke patut ah dengar cite hr tu😀, RM 50 aku pun blom dpt ni.. ape la
    Tesis aku x siap agi br dok membangunkan.. br je mula menu utama, x ready lansung nak wat presentation ni, kurang sebulan lagi nak kene hantar ni. Mcm x sempat je siap.

    OooOoo dpt jugak ko jadik RA ye hebat ah ko,
    Aku sebenarnye ade mende nak nanye ko face 2 face gak.. tp bukan personal la jgn silap paham.. ahahahha.. nanti ah bile aku lapang aku g melawat. Ko kat sane tu memang setiap hari n setiap mase ke ade ? Blok F , 108 ?

    doktor tu ala yg dok depan caleb tu.. pakai spek. syed nama dia

    Reply

  13. Posted by wanadeka on March 15, 2008 at 7:09 pm

    cpt tol si bazli ni reply. mesti ada tenet kat bilik ni. bazli under Dr. Ju kan? good luck!

    Reply

  14. Posted by taylineo on March 15, 2008 at 7:29 pm

    Ko nak tanya pe? Wei…baik ko cepat skit bgnkan la. Da masuk bulan Mac da ni. Dr. Ju tue cerewet skit. Dia kalau boleh nak everything perfect. Betul x KC?

    Oh…apsal ko pakai Syed doktor?

    Reply

  15. Posted by bazli on March 15, 2008 at 8:12 pm

    ehhehe.. kat bilik takde tenet, kat ruang tamu je ada. Tapi aku skang kat atas kusi. Wanadeka keje mende skang tak jadik RA gak ke? yg hr tu mintak dpt x ? Bape ah gaji RA ? leh cecah 1800 x ?

    aku skang ni dok ngah pk nak wat antaramuka ni.. thesis senang je, 5 jam leh siap kalo tak berkaitan ngan rujukan. Flash ni leceh, aku wat pasal mobile learning, Dr. Juhana byk tolong gak n dia x seperti korang sangkakan ahahahha

    skang ni kalo budak² hantar lewat dia tak kesah pun, asalkan ade sape² antara kitorg hantar awal so ok la dia ada mende nak wat. Dia jadik hangin bile takde mende dia nak wat, itu dia memang hangin satu badan.

    Stakat ni dia takde lagi suh aku wat balik ok la tu.

    Reply

  16. Posted by wanadeka on March 15, 2008 at 8:34 pm

    wanadeka keja sbg graphic designer kat damansara. hari2 ngadap flash. dah makin rabun aku ni.

    Dr. Ju dulu lain la. semua nak ontime. kalo ada yg htr lambat dia kol tau (pernah kena. hehe!). bukan apa, dia nak pastikan anak buah dia dpt siapkan semua skali ikot jadual, xmo ada yg extand tesis. tu je.

    Reply

  17. Posted by bazli on March 15, 2008 at 8:51 pm

    ooo best la ko eh, jauh damasara tu. aku pun rabun sejak azali lagi cuma aku je tak dpt menerima hakikat tu.. eheheh..

    Dr. Ju pun penah gak msg mrah budak2 ni.. aku pun kene skali.call takde plak.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: