On my mind…

Hey peepz! Kira da agak lama aku x mempost something kat blog ni. Have been quite bz eventhough tak bekerja. Untuk korang-korang yang xtau aku da berhenti keje…sekarang korang tau. 🙂 Tetapi….Monday ni, aku akan bermula sebagai Research Assistant (RA) kat FTSM, UKM bawah Dr. Azizah Jaafar @ Mama. As for continuing my Masters there, aku x sure lagi coz aku plan nak sambung masters aku kat Lausanne, Switzerland doing a Master of Advanced Studies in Sport Administration and Technology offered by the International Academy of Sport Science and Technology (AISTS). This program will start in January 2009 and I’ve to apply before April 31! Initially, planning nak wat masters kat FTSM je. Then, bila dengar tarikh tutup last week…xpelah walaupun tarikh da extend skit. Nak rushing buat proposal la, dptkan surat sokongan la, ni la, tue la….kalau ada masa xpe…ni a few days. Kuasa aku! Anyway, I’ll definitely apply for the Masters kat Switzerland tue…..I think my parents da bagi restu, at least my mum….tapi ntahla…..I know it’s gonna cost a bomb but I really wanna go!!!!!! Don’t care la….walau apa pon, aku akan mohon and bila dapat….they can’t say no.

Hari ni, aku telah membuat keputusan untuk beli server space and register a domain name. By next week, aku da boleh publish website aku sendiri…..FUYOH! I decided to register the domain name “neotropos”. It’s actually made up of 2 words, “neo” and “tropos”. “neo” adalah sebahagian daripada nama aku yang juga membawa maksud baru or NEW. “tropos” pulak adalah perkataan Greek yang membawa maksud WAY. So….if you translate it, it’s NEW WAY. Aku amik masa sampai 2 jam untuk dapatkan domain name ni coz semua yang lain yang aku try semua da diambil. Ampeh tol! So….look out for the site coz aku plan nak upload MP3 yang boleh dimuaturun oleh semua orang!! Woohoo!!!

Ni aku nak sentuh skit la pasal pilihan raya yang bakal menjelang Mac 8 ni. As you know, semua parti dah mula berkempen and so all the posters la, buntings la, banners la, bendera la da mula melayang di merata tempat. Apa yang aku perasan ialah pepatah-pepatah yang tertera kat poster dan banner. Hampir kesemua poster dan banner parti pembangkang mengutuk / mengata BN….kenapa ek? X boleh ke just letak ayat-ayat yang membina. Oh well…maybe itu strategi. Kita tgkla nnt keputusan pilihan raya ni.

12 responses to this post.

  1. Posted by kek_cawan on March 2, 2008 at 8:36 pm

    neotropos tu bunyi mcm menopous je. mcm terompah pon ada gaks.😀

    Reply

  2. Posted by taylineo on March 3, 2008 at 9:28 am

    ala….kek cawan ni…..okla tue…yang lain semua da taken…cmne….😦

    Reply

  3. Posted by faizah binti sahidin on March 3, 2008 at 10:55 am

    ok la tay.. wargh kwan aku ni…. good luck and all the best k..🙂

    Reply

  4. Posted by wanadeka on March 3, 2008 at 8:36 pm

    pegi switzerland jgn lupa bwk aku. sanggup dok lam kargo.

    Reply

  5. wah besnya nnt bleh la kau main ski tay.
    wah bla website baru nk online.

    Reply

  6. Posted by CupCake on March 4, 2008 at 9:41 am

    nak ekot g switzerland.waaa bonda sangup tuh dok lam kargo..makinla sekeping jadinya bila tay bukak beg..xnampak lagi dah rupe kc..kwang kwang..eheehehe

    Reply

  7. Posted by taylineo on March 5, 2008 at 11:26 pm

    x sure lagi la…ni baru nak apply. wah kc…sanggup dok kargo tue…..!!! sayangnya ko kat aku…hehe…

    Website blom lagi la. Ni domain name pon x confirm lagi. Server space da setup tp x dpt lagi. org tue kata tunggu domain name dulu. maybe sehari dua lagi kot.

    Reply

  8. Posted by itsimple on March 6, 2008 at 2:48 pm

    huhu bestnya dengar nak pi sambung belajar kt switzerland..nanti belikan jam yg lawo2 ye…hehe

    Reply

  9. Posted by CupCake on March 6, 2008 at 3:38 pm

    for those yang xtaw itsimple is my fren ya people! and die bdak ukm gak!bdak engineering people..so people say hye will u guys??ehe =)

    and knape jam je???benda laenn xlawo ke kat swtzerland???

    Reply

  10. tay nnt ushar jam jgak ya. nk buat hantaran kawin.😆
    er belum sampai dh mcm2 kan.

    CupCake selain jam, pisau pn lawa2 gak kt swiss.😆

    Reply

  11. Posted by Cupcake on March 7, 2008 at 9:39 am

    em pisau taw..p xtaw laks jam..uiks2 nape gagak cam xsabo je ek??hikhik sabo yer.. =)

    Reply

  12. Posted by taylineo on March 7, 2008 at 10:35 am

    Wah wah wah…nmpknye korang tgh planning da aku nak g ni. Aku sendiri pon x submit application lagi. Rasanya aku tunda application aku ke Jun klu x silap. Coz nak kejar dateline March agak rush skit.

    Bebear ni x sabar tapi dak Izzah nak kejar cita-cita dia jadi TNC dulu. Cmne tue bebear…ko sanggup tunggu ke ko nak masuk terus? HEHEHE!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: