Tanjung Dawai, Kedah

Elo Elo!!!!

Hari minggu lepas aku g Sg. Petani untuk organized tournament bowling kat situ and on the first night which was Thursday night, family aku and aku g kat Tanjung Dawai untuk makan seafood. Masa kitorg pergi tue da malam and untuk sampai ke sana, kitorng ke lalu jalan kampung. So jumpalah lembu-lembu berkeliaran kat jalan, kambing, nasib baik x jumpa benda yang tak sepatutnya. Hehe….neway….nasib baik bapak aku x langgar lembu. Masa tue da la gelap gulita….tetiba kat depan ada sekumpulan lembu kat tepi jalan, melimpah-limpah ke atas jalan. Phew!

Daripada Sg. Petani, kitorg amik masa dlm sejamkot utk smpi. Agak jauh la. Tapi bila da smp, ada a few seafood restaurants kat situ so kitorg pon pilihlah yang paling ramai org dengan anggapan….kedai ni la yang paling sedap coz ramai orang. Kitorg order bawal emas, udang besar la jugak, sotong, kerang, tomyam and sayur. The cooking sedap jugak. X sia-sia la kitorg drive sejam and tunggu agak lama utk makanan. Bila nak bayar tue….murah siot!!! So much seafood only for RM65.00!!! So korang tunggu apa lagi??? Kalau melawat ke Sg. Petani tue….pergila ke Tanjung Dawai.

shack.jpg
Pondok untuk duduk makan di atas pantai tepi laut
p1150136.jpg
Keadaan di dalam kedai makan

Ni ada video utk mengajar camne nak makan kerang bakar atau dikenali sebagai “cockels” oleh Ian. (Sebab da lama tunggu…xde benda buat…so rekod la video…:D)

7 responses to this post.

  1. Posted by wanadeka on March 18, 2008 at 2:57 pm

    video tu sesuai sgt kalo ada pemilihan host destinasi budget.

    Reply

  2. Posted by taylineo on March 18, 2008 at 3:08 pm

    hahaha! okla…pasni kalau ada interbiu utk jadik host destinasi bajet…boleh submit!

    Reply

  3. Posted by CupCake on March 19, 2008 at 11:56 am

    “tetiba kat depan ada sekumpulan lempu kat tepi jalan, melimpah-limpah ke atas jalan. Phew!”

    soklannye : apa benda itu lempu???xpaham lerr…explainkan.. =)

    Reply

  4. Posted by CupCake on March 19, 2008 at 11:57 am

    btw..lan???lan ekot skali ker?? ehehe uuwaaa xleh tgk pown videonye.. =p

    Reply

  5. Posted by taylineo on March 19, 2008 at 12:40 pm

    da betulkan da!!!!! lempu = lembu !

    Lan ditugaskan kat situ. Kan kat sana Ampang Superbowl gaks. Boleh aje kat sini. Ko leh tgk kat you tube gak. Ko type je “Cockels”.

    Ada 1 video Lan buat dangdut gak. ko taip je “Azlan Daniel dangdut” kat youtube.

    Reply

  6. er tanjung dawai ada padang bowling ke tay. er padang bowling ke.?

    Reply

  7. Posted by nazir on February 1, 2009 at 4:49 pm

    i org tg dawai…. nanti dtg la lg tg dawai….

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: