Jangan bekerja di Syarikat Ikan Roket

Kepada mereka-mereka yang baru nak mecemburi bidang animasi di Malaysia, JANGAN LA cari kerja kat Syarikat Ikan Roket. Nama je berstatus MSC tapi keje cam apa ntah.  X hargai langsung status MSC tue.  Nama je big big boss famous dari negara org putih tp perangai cam sial gak.

Actually…yang buat sial ialah Pengurus Besar yang handle Malaysia ni. Selagi pompuan pembantu rumah filipino tue still pegang jawatan tue…hancor lebur la syarikat tue. Dia da la dari negara asing…dok sini cari nafkah tapi x hormat orang-orang kat sini. Semua orang benci dia…smpi abang yg selalu bwk air kat ofis tue pon benci kat dia. Dia tue mmg x sedar diri. Muka cam babi tapi ingat cantik sgt la. Semua jantan yg dtg…asalkan org putih dia nak pikat…..sweet talk nak mampus. Anway, the main point is as long as betina tue ada…jgn la korang pi keje kat situ. Memang neraka abis la!

Klu syarikat tue diketuai oleh pengurus koordinasi aku, mmg tempat tue xkan jadi camtu. Sekarang, semua animator yg ada either da berhenti, akan berhenti atau diberi tempoh sehingga berhenti. Yang tinggal hanya diorang-diorang yang betina tue suka je….ohhhh lupa plak…..yang si pembontot dia suka gak. Yang lain semua kena tinggalkan syarikat.

So…akhir kata…pergilah cari syarikat animasi yang lain. Oh…lupa plak nak bgtau..syarikat ikan roket ni x amik local production…semua kena international….memang x menghargai langsung tanah yang dia bertapak ni so buatpe kita orang Malaysia nak contribute. Buang masa je!

10 responses to this post.

  1. adekah benar?? wah2.. ganas tu.. well, saye cadangkan, sape2 berminat dgn bidang animasi, slalu2 la ushar http://www.lescopaque.com. tp lebeh kpd 3D la.
    ps: berkhidmat untuk negara😄

    Reply

  2. Posted by baldibiru on March 24, 2008 at 11:54 am

    warghhh ye ke tay.. ni mesti dh tahap cipan ko nye bengang kan.xper2 sep baik ko dah kuar pun dari company tuh….

    Reply

  3. Posted by taylineo on March 25, 2008 at 2:40 pm

    mmg dari masa aku keje kat sana bengang aku da tahap kecipanan…sekarang bila da kluar pon, bila dgr crita lagi bengang coz org luar x reti-reti nak hormat orang msia.

    Reply

  4. Posted by fyza on March 27, 2008 at 3:04 pm

    owh,marah sungguh anda dgn syarikat ini, memang syarikat nih tak lame dah kat mesia, nnt nk fly naik roket pegi planet utarid.

    Reply

  5. Posted by CupCake on March 27, 2008 at 4:09 pm

    daripada g utarid baek g pluto!!!planet paling hujung!ehehe =)

    Reply

  6. Posted by taylineo on March 28, 2008 at 2:33 pm

    ala fyza…xkan ko x marah kot!!! aku pasti ko pun marah!!! luahkan je perasaan ko kat cni!!! peduli apa diorg tue…bukannyer reti baca bahasa melayu pon!!!

    Reply

  7. Posted by qifa on April 18, 2008 at 12:11 pm

    Wow,mmg marah tahap cipan,well jadikan itu satu pengalaman dalam hidup,bukan rezeki korang la kat company tu,mungkin ada company lbih baik utk korang,aku nk offer khidmat aku,itupun kalau ada yang nk trima freelanch/pembantu dalam animasi,aku x tahu mndalam sgt psl animasi,tp aku ada kmahiran adobe photoshop,bab mengcolour karektor buat poster,adobe illustrator,adobe primiere.Klau ada company yang perlukan dan korang ada info company tu,tolong send kat qifa_animatorboyz@yahoo.com.my
    Sekian terima kasih

    Reply

  8. Posted by Max on October 13, 2008 at 11:48 pm

    ahaks!aku setuju sgt alice pon dah blah balik philipino buat animasi team kat sana..mmg muke dia macam katun omputeh yg muke macam katak pisang tu..aku pon pelik pesal ada plak org2 yg suke jilat bOntOtt dia yg berkulat dan kulapOk tu…korang pk aje laa..skrg ikan roket dah tak de dah..dah arwah lama dahhh…

    Reply

  9. Posted by taylineo on October 13, 2008 at 11:57 pm

    Hi Max! Kira ko pernah la keje kat ikan roket tue ei? Bila?

    Ikan Roket tue ada lagi la cuma si alice bangang tue je da xde. Dia da balik filipino da.

    Reply

  10. Posted by danger zone on June 17, 2009 at 5:07 pm

    xbaikk x maki…maki lahh banyak2 lehh + dosa kering…tapi memang pon xguna pompuan tu kan..kan..respek lah orang malaysia…muka dah la tak cun…ada hati nak jadi boss

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: