Keputusan Anugerah Bintang Popular 2007

ABP 2007 yang ditunggu-tunggu telah berjaya dilaksanakan dengan gilang-gemilangnya di Arena of Stars, Genting Highlands malam semalam.

Mawi telah menang Anugerah Bintang Paling Popular sekali lagi. Memang da agak da dia menang. Fan base dia memang besar. Congrat la kat dia. Congrats gak kepada Fafau coz menang 2 title; Pengacara TV Wanita Popular and Penyampai Radio Wanita Popular mengalahkan Linda Onn yang menang last year. Tapi memang patut la Fafau menang coz dia memang RAWK! Aku suka atitude dia. Artis baru dua-dua dimenangi oleh artis AF. Nampaknya AF berjaya mencungkil dan mengasah bakat yang diminati rakyat Malaysia terutamanya pembaca Berita Harian.

Yang aku nak kutuk skit kat sini is pakaian Heliza malam tadi…aduhai!!! Xde baju lain ke dia nak pakai? B-U-R-U-K!!! Sapela fashion designer dia. TOLONGLAH!!! IT WAS UTTERLY HORRIBLE!!!! You should be ashame of yourself!!! Baju Datuk Siti pon agak buruk tapi x seburuk Heliza la. Tapi….Heliza…your voice is CUN! Sheila Rusly pon cam poyo je mlm td. Siap announce da kali ke-5 dia menang then ntah….muka cam berlagak giler!

Performance semuanya memuaskan la. Aku paling suka masa Bob, Atilia and Anuar nyanyi medley lagu Anuar. Best!!! Bob, you did GOOD!!!! Anuar you were as usual, SUPERB! Oh…tapi penutup oleh Ning tue…aku rasa kureng skit lagu dia…maybe baru kot. Tapi…good effort la. Anyway, ni list pememang ABP2008. CONGRATS TO ALL WINNERS!!!! Enjoyla korang ngn Habib Jewel ya!!!

Anugerah Bintang Paling Popular : Mawi

Anugerah Khas Bintang Popular: M.Nasir

Pengacara TV Lelaki Popular : Aznil Nawawi

Pengacara TV Wanita Popular : Fara Fauzana

Penyampai Radio Lelaki Popular : Faizal Ismail (Hot FM)

Penyampai Radio Wanita Popular : Fara Fauzana (Hot FM)

Artis Komedi Lelaki Popular : Saiful Apek

Artis Komedi Wanita Popular : Sheila Rusly

Artis Baru Lelaki Popular : Dafi

Artis Baru Wanita Popular : Mila

Penyanyi Nasyid Popular : Rabbani

Penyanyi Lelaki Popular : Mawi

Penyanyi Wanita Popular : Siti Nurhaliza

Artis Berkumpulan / Duo Popular : Sofaz

Pelakon Filem Lelaki Popular : Rusdi Ramli

Pelakon Filem Wanita Popular : Fasha Sandha

Pelakon TV Lelaki Popular : Rosyam Nor

Pelakon TV Wanita Popular : Dynaz

15 responses to this post.

  1. Posted by CupCake on March 31, 2008 at 11:47 am

    kemenangan yg sungguh disangka2 oleh orang ramai. wat penat je tgk!!!kwang2 tapi overall i loike baju2 yang dipakai oleh fara itu, dynaz, khiriah and fasha sandha nye..chanteq and so traditionally blend with modern..chanteq jgak batik di wat ala-ala tube dress..hmm new idea.. hikhik design baju raya tebaru!!!! =)

    Reply

  2. Sapalah fashion designer yg wat bj heliza tu…
    Nak bakar je kedai dier..mentang heliza org baru….
    Sedihnyerrrrr sob sob

    Reply

  3. Posted by riduan on March 31, 2008 at 3:42 pm

    aa..lah baju heliza memang hancur kesian dia padahal dia cantik semulajadi

    Reply

  4. Posted by taylineo on March 31, 2008 at 4:11 pm

    kalau aku la jadi heliza tue…aku xnak pki baju tue.

    Reply

  5. Posted by fyza7 on March 31, 2008 at 4:32 pm

    wah…rajin giler buat post ABP nih, yeah aku suke baju fauziah latif, khairiah n also i loveeee rambut fasha sandha.

    Reply

  6. Posted by CupCake on March 31, 2008 at 5:28 pm

    oyeah..baju heliza memang pelik..nape yek baju die sebegitu rupa.chian die!xmcm batik glam lgsg dha..

    Reply

  7. Posted by nurulizzy on March 31, 2008 at 9:14 pm

    alaaa..tue mesti bukan baju yang dia pakai..akue rasa tue baju on stage sponsor sbb biasanya diorang on stage pakai baju sponsor..trn pakai baju sndiri..tp mmg serious..bodoh mnalah yang design baju tue?? mcm adut sarkas kepala dongga! heheh..

    Reply

  8. Wah Wah bestnyer…… la masa anugerah 2 berlangsung kan semua orang nampak happy je papepun al the best tuk semua artis malaysia

    bubay

    Reply

  9. aduh…kesian tengok heliza…baju tu nampak x sesuai sangat…huduh tahap gaban da…rase nak cekik je designer yg buat baju heliza tu…apa2 pon, heliza tetap nampak ayu dan manis…

    Reply

  10. Posted by taylineo on April 2, 2008 at 12:27 pm

    Nampaknya semua setuju yang baju Heliza mlm tue mmg B-U-R-U-K!!! Siapakah designer dia? Boleh dapatkan nama dan di mana kedai dia ke? Kita pergi robohkan!!!!

    Reply

  11. Posted by crazyloveman on April 3, 2008 at 9:32 pm

    kita bakar jew….
    huahuahuha……
    Tahniah CT…..menag lagi…..
    caya la…..
    hihikhik

    Reply

  12. Posted by aspalela on April 10, 2008 at 2:00 pm

    mmg huduh la bj heliza…..betul2 ksian ar………apa punye designer lahhh…………..

    Reply

  13. mawi la bes. grrr

    Reply

  14. Posted by fifa on September 3, 2008 at 3:38 pm

    Dato’ Siti memang best. persembahan yang memukau

    Reply

  15. Posted by fadzly on April 2, 2009 at 9:18 am

    dato ct u re still no 1!!!god luck 2 u…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: