Juara Akademi Fantasia dan American Idol 2008

Pada 22 Mei, David Cook telah dinobatkan sebagai American Idol Ke-7. Walaupun aku expect David lagi satu menang, David Archuleta tapi it turned out to be that David Cook won by 12 million votes. WOW…that’s alot!!! On the night of the final performance, David Archuleta mendapat pujian yang lebih daripada pengkritik…..ingatkan dia da menang tapi tengok-tengok orang Amerika telah membuat keputusan yang berbeza. Maybe la….apa yang telah dikritik oleh Simon terutamanya telah menimbulkan rasa tidak puas hati oleh peminat David Cook yang membuatkan dia menang dengan begitu besar sekali. Walaubagaimanapun….congrats to David Cook!!! You’ll be a big star and to David Archuleta….you will also be a big star!

Semalam pulak, 24 Mei adalah hari di mana Stacy telah diberi pengiktirafan sebagai JUARA AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-6.  I was so relief bila Riz was announced 2nd then tinggal Stacy and Nubhan je….then obviously Stacy da menang coz Nubhan memang X layak untuk digelar juara!  Standard dia langsung x smpi standard Stacy mahupun Nadia.  Yang sedihnya, Nadia dapat tempat ke-5.  Memang x patut!  Nadia is so much better then Toi and Nubhan.  Pada pendapat aku, dia lebih bagus daripada Riz pon tapi xpe la…Riz okla dapat nombor 2.  At least pun, Nadia 3rd la…ni sampai tempat ke-5.  Hampeh tol!  Persembahan Toi mlm tadi at least lebih baik daripada persembahan dia yang lepas tapi still x best coz suara dia mendatar je….flat je….cmne la dia boleh smpi final pon aku xtau la.  But anyway….aku puas ati coz STACY juara!!!  YAHOO!!!  Dia memang konsisten dalam semua persembahan dia daripada awal smpi akhir.  GO STACY!!!!

Lagi satu aku nak komen ialah persembahan pelajar AF6 yang lain.  Diorang nyanyi lagu “Heal the World”…..AIYO…HANCUS!!!!

Akhir sekali…CONGRATULATIONS kepada DAVID COOK and STACY….!!!

2 responses to this post.

  1. Posted by andy on May 26, 2008 at 8:36 am

    juara EPL dgn UEFA Championship takde ke? huhuhu…

    Reply

  2. corroboration says : I absolutely agree with this !

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: