Narnia: Prince Caspian, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Iron Man

Da lama gak x review movie coz da agak lama x tgk movie tapi in the last week, KC and aku pi tgk 3 movie sekaligus. Bila x tgk…x tgk langsung…bila da mula tgk….back to back!

The first one is Narnia: Prince Caspian. Kitorang tgk kat TGV Jusco Balakong. To be honest, the 2nd inception was not as good as the 1st one but, I still enjoyed it. Ada part yang agak membosankan. Aku xtau mana satu part yang aku paling suka but I think the biggest impact I had was biler the Water God appeared. Tue memang effect cun punya la! Other than that, the story line was ok, I didn’t read the book so I won’t know how to compare. At first aku x paham ending dia bila Aslan kata yang Lucy and Edward will return Narnia later but the older 2, Peter and Susan xkan. So, aku tanya la uncle aku…dia kata coz Narnia tue untuk kanak-kanak je. Meaning that the older 2 da meningkat usia so diorang xbole la nak balik ke Narnia. Ntah betul ke x….takpela. It’s only a movie. Hmm…I think there’s not much to say about it. Out of 5 stars, I think I’ll give it 3. 🙂

The 2nd one we saw was Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Movie ni, aku, KC, Ian and uncle aku pi tengok kat GSC Signature Cinemas…ala yang kat The Gardens tue. Mahal siot! RM20 satu tiket tapi ok la coz memang best la tempat duduk dia. The seats bukan cam cinema biasa, kan biasa yang bahagian tengah dia byk seat semua bersambungan kan…yang ni seat dia semua 1 pair. Means cam sofa…untuk 2 orang nyer. Kat tepi dia ada meja kecik attached to the seat. Dasyat giler la. Seat dia pon bole menyandar ke belakang skit. Then Ian kata kalau kita order cake atau minuman, dia akan hantar kepada kita dalam cinema. Aku xtau la coz aku xtry. But watever pon, memang gempaq. Ok…now about the movie, seperti biasa Indiana Jones movie memang best la coz dia cam adventure. Kali ni pon, x menghampakan cuba ending dia la yang x logik sangat coz ada makhluk asing then ada UFO…ada gak kebodohannya. Ada satu part tue dia tunjuk semut gergasi…banyak sangat. Geli siot!!!! But…overall ok la. Aku bagi 4 bintang. 🙂

Semalam, kitorang pi tgk Iron Man plak kat Cineleisure Damansara. I know it’s kinda late coz da beberapa minggu kluar tapi xpe coz senang dapat seat yang best. So..it was really worth it. This movie as many of you know is based on a Marvel comic book cam X-Men. Effect dia memang cun la terutamanya part Tony Starks nak pakai costume Iron Man tue. Jalan cerita dia memang cun…a guy yang asalnya manufacture and jual senapang, lepas ditangkap oleh orang yang menggunakan senapang dia untuk motif jahat, berubah pendirian untuk redeem himself by building a suit yang boleh tahan semua senjata yang sebelum ni dia jual. Satu lagi perubahan adalah before the insiden, dia kaki pompuan, after the insiden….setia pada satu…Pepper Potts. 🙂 I better don’t tell you the rest in case korang x tgk lagi. But…there is definitely going to be a Part 2 coz at the end tetiba ada satu guy bernama Nick Fury mintak pertolongan Iron Man and harap-harap kat Part 2, dia akan kahwin ngn Pepper tue la ek! For this movie aku bagi 5 bintang! Woohoo!!!

12 responses to this post.

  1. Posted by CupCake on May 28, 2008 at 5:22 pm

    baru chantek background..class gituee..chantek2 aku suke futuristik sket..ehehe canggeh2 kata wat keje! ini keje ko yer tay!ehehe =p

    Reply

  2. Posted by nurulizzy on May 28, 2008 at 5:51 pm

    hehehe tay..indiana jones sucks big time lah..tak best macam old times..dulu pny wpun takdak cg sgt best..agaknya sbb harrison ford dh tua kot kan..pastue george lucas ngan steven spielberg pun dah tua..cita pun dah ngarut..hehe
    p/s : when there’s steven spielberg..there always be aliens..hahaha

    narnia 2nd better than the 1st one to me lah..tp akue ttp tak brp suka narnia..keganasan kpd kanak2..hehe..kesian kecik2 kan beerang dan membunuh org..satu moral yg tidak baik utk kanak-kanak..heheh..

    firon man sgt bestttttttttttttttttttttttttttttttt..tak xpect best giler..coz biasanya citer adapte from comic sgguhlah merapu..but hail to iron mann..bestttttt…
    speed racer pn best..hehe kaler2 cita dia..aku sgt suka..

    Reply

  3. Posted by taylineo on May 28, 2008 at 10:31 pm

    well…at least you agreed with me on iron man. haha…xpela…pendapat masing masing ada. 🙂 Lets see what the others say.

    Reply

  4. Posted by taylineo on May 28, 2008 at 10:39 pm

    ala atiq….ni tukar design je…kejap ke da siap. 😛

    Reply

  5. Likely to caused by the fact that party goers are looking for something different to wear to make them stand out form the crowd or another possible reason is that with more and more period dramas on TV and Film that people can relate to these times more and want to dress or costumes accordingly.

    Reply

  6. semua bes.🙂

    Reply

  7. Posted by CupCake on May 30, 2008 at 10:28 am

    Yang dua tuh memang best sgt jatuh chenta dgn ASLAN. tp syg die asyek kua last2 skalli..sunggu furry furry..mesti besh dipelok. Indiana jones akan dilihat pada wikends ini.oyeah oyeah =)

    Reply

  8. Posted by wanadeka on May 30, 2008 at 10:40 am

    memula tgk ironman tu agak tersentak sb dia guna watak org afganistan sbg org jahat.

    atyq: hero mestilah kena kuar last.😀

    Reply

  9. Posted by nurulizzy on May 30, 2008 at 9:23 pm

    apalah..bkn org afghanistan org jahat..kesimpulannya..semua negara ada crook dia..kan last2 yg jahat tue sebenanya org amerika jugak..hahaha

    Reply

  10. selain aslan yg gebu. ada beruang yg huggable tuh sungguh comel. pandai cakap plk tuh. comel lah. gebu. :p

    Reply

  11. Posted by wanadeka on June 2, 2008 at 9:14 am

    suke Tony Stark. nama STARK mcm smart jerk rasa..😀

    Reply

  12. Posted by nurulizzy on June 2, 2008 at 7:17 pm

    kalau tak silap akue lahkan..ada sejenis burung dalam bahasa inggeris dia panggil stark..tp kurang pasti..rsnya burung tue panjang2..kurus2..ehhehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: