16 weeks Preggy.. urgGgHh!!

Hai galz n guys,

So skang ni dah 16 minggu ikut kiraan doktor. So far ok la, morning sickness ada sekali je hari tu. tapi so far so good. Cuma cepat letih jela almaklumla umah tingkat 4. Tapi kebelakangan edi yang slalu pening2 kepala and ada hari tu die yang teringin nak kemas rumah. Paling tak tahan die teringin sangat nak bela hamster. So ade la 2 ekor hamster kat umah ieja tuh. Edi letak nama Dato’ K ngn CT. Mula2 dia nak letak nama Nurul n Ajai, tapi ieja kata kang becerai plak hamster tu.. hahaah.Mak ieja ada kat umah skang.. dah seminggu dh die sampai pas ieja bagitau yg ieja ade bleeding hari tuh…. minggu depan baru nak g update balik ngn dr. Hari tu kena cucuk kat buntut tau… sakit ubat die… panas je rase.. Aaaw!!!

Kalo dah jadi mak buyung nih.. macam2 la benda tak kena. Sakit pinggang la, urat tersimpul la, buntut tergeliat la, kaki selalu cramp la, itula ini la. Tapi jgn dilayan sangat, kalo layan lagi menjadi. Kalo rasa2 tak larat nak naik tangga apartment tu ieja tido je kat umah mak mentua, dekat ajer.

Pastu hari2 kena makan ubat…. kengkadang terlupa gak. Kalo tak makan ubat tu takut baby tak sehat and tak cukup vitamin. So nak tak nak kenala makan ubat. Susu pun slalu kena minum.tapi ieja hanya leh minum Anmum je, Enfamama langsung tak sedap(yackSSs!). ASetiap kali g check kat klinik bersalin tuh, die mesti bagi pampers free, susu anmum n macam2 lagi…🙂 patutla ngn harganya… kalo tak cukup rm100 xleh la g klinik tuh.

So kat bawah ni my pic on 19/06/08 (16 weeks pregnant)

13 responses to this post.

  1. Posted by nurulizzy on June 20, 2008 at 9:23 pm

    ishh akue tetap tak caya hang dah mandong..dah jadik mak labu dah..eehehe..ok rasa hang cam budak2 lagie..ahahha

    Reply

  2. Posted by CupCake on June 20, 2008 at 11:54 pm

    izzy!believe it kita akan jadi “Akak’!!! and kc jadi auntie eheh cuz dah ckp syarat dah ada anak buah..hikhik =) take care ieja..

    Reply

  3. Posted by nurulizzy on June 21, 2008 at 1:30 pm

    btol2..i totally agree with u..we’re kakaks..others are aunties and uncles..hahaha..

    Reply

  4. Posted by wanadeka on June 22, 2008 at 8:25 pm

    aiyak kek gulung! apsal dato k ngan ct? nnt kang dato k cari lain, kesian si ct tu kena tinggal. letak je doraemon n doralin. nnt hamster tu jd bulat2 comel2 mcm diorg.. hehe..

    Reply

  5. Posted by baldibiru on June 23, 2008 at 9:35 am

    ieja punya dato’ k n ct lain sket… sebab ct dah ngandung…. hehhe xpress macam tuan dia.

    Reply

  6. Posted by taylineo on June 23, 2008 at 7:08 pm

    buntut pon bole cramp ke?

    Reply

  7. Posted by wanadeka on June 24, 2008 at 9:15 am

    nnt eija dah pakai gaun org ngandung br nmpk jelas faizah sahidin seorang ibu hamil.😀

    Reply

  8. Posted by baldibiru on June 24, 2008 at 9:40 am

    tay.. mmg la ada buntut cramp(aku yang bagi nama) sebenarnya urat simpul, hanya terjadi kepada ibu2 mengandung jer… kalo tak caye ko try la tay.. ahaXxx

    kc…. perut aku dh cukup besar dh tuh bagi seorg pregger 4 month. huhuhuhu sabo jela. aku rasa perut aku tebal kot. tapikan tak ngandung pun perut aku tebal muahahahahah

    Reply

  9. Posted by wanadeka on June 24, 2008 at 10:55 am

    btol la eija. gambor kat lam keta tgh pusing belakang tu nmpk peyot besau. jgn jgn…………….anak kembar!! yeay! AMIN~~ hehe.. peyot tebal ok per.. leh bg extra protection kat baby..kan? kan?

    kek bakul jgn sebok2..

    Reply

  10. Posted by elle on June 24, 2008 at 12:13 pm

    btol2.ntah2 anak kembar.wahaha.permintaan aku ditunaikan. ade gamba tepi.sat na, aku nak amek pembaris nak ukuq!! ahaha

    Reply

  11. Posted by wanadeka on June 24, 2008 at 2:59 pm

    haiyooo! cikgu mana ajar kamu ukur lilit bulatan dgn pembaris ni ell. ishk.. ishk…

    Reply

  12. Posted by baldibiru on June 24, 2008 at 3:02 pm

    ala kc… biarla…. iyekan apa yang elle nak buat tuh, jgn di tegur2 kang terkenan anak dalam kandungan die tuh…. hahaahah

    takpe elle ieja paham… ukur lah yer…

    Reply

  13. Posted by pandora on June 24, 2008 at 4:39 pm

    huhuhu…baik2 naik tangga uma tu ye puan ija😛

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: