Kung Fu Panda & The Incredible Hulk

Hello kengkawan semua…..its been awhile since I blogged here. Been so busy la. Actually yang post sebelum ni pasal ukm tue aku yg letak coz si KC xnak letak. hehe…neway…how are all of you??? Sihat sihat? Seperti biasa, aku nak buat review pasal movie yang telah aku tonton. 🙂 Nak tengok pendapat aku sama x ngn pendapat korang.

Movie first ialah KUNG FU PANDA!!! HAIYAK!!! Cerita ni BESH!!!!!! Eventhough character dia x sedetail Ratatouee tapi jalan crita and animation dia memang POWER LA!!! terutamanya bab-bab diorang tengah lawan. WATCHA!!!! Kepada korang yang x tengok lagi…..TOLONG PERGI TENGOK!!! Masa aku tengok tue, ngn Tiki and KC. Memang enjoy la. At first, I have to admit that I didn’t expect much from this movie tapi masa tengok and lepas tengok….WOOHOO!!! SYIOK!!! One of the best by DreamWorks by far! It’s about this panda yang bernama “Po”. Bercakap pasal “Po” ni sebenarnya mengingatkan aku kepada (jgn marah tau kecik) BeBear. Anyway….si “po” ni dia seekor panda yang dibesarkan oleh seekor burung “STORK” yang jual mee. So, satu hari dia dipilih untuk jadi Dragon Warrior by Master Oogway, seekor kura-kura yang sangat-sangat pandai dan tua and mulalah ceritanya bagaimana dia telah berlatih di bawah Master Shifu bersama-sama The Legendary Furious Five yang dianggotai oleh Master Tigress, Master

Monkey, Master Crane, Master Viper dan Master Mantis. Diorang ni semua training coz nak lawan seekor binatang jahat yang diberi nama Tai Lung. Si Tai Lung ni sebenarnya merupakan seorang anak didik Master Shifu tapi dia telah melangkah ke arah EVIL. Hmm…aku rasa baik aku jgn dedahkan banyak detail karang yang x pergi tengok x best plak. Anyway, aku rasa cerita ni memang sesuai untuk seisi keluarga x kira tua atau muda. It’s very entertaining and ada nilai-nilai moral yang baik yang diajar. Aku rasa aku nak beli DVD utk buat simpanan. Ohh….pada pendapat aku kenapa “Po” dipilih sebagai Dragon Warrior adalah kerana dia banyak isi so bila Tai Lung cuba gunakan taktik untuk cucuk saraf si “Po” ni x dpt coz dia nya kulit/lemak tebal sgt. 🙂 So…korang semua kena tengok! Klu tgk dua tiga kali pon xpe…mmg BESH!!! 5 out of 5 stars! Kalau ada masa, visit the site. It’s amazingly creative, stylish, and cool!!! Here’s the link http://www.kungfupanda.com/

The second movie which I saw in the big screens was The Incredible Hulk. And WOH!! What a movie it was!

It’s a full of action movie. The starting was somewhat slow but only for a while then when the hulk emerged BAM!!! Everything in his way got smashed! I think Edward Norton really played his character as Bruce Banner very well. I don’t remember the previous movie of The Hulk having this much action. Liv Tyler was the heroin kat sini and she also was good. I like the part when dia mengamuk pasal taxi driver pandu cm org giler. Haha…kelakar tol. Yang monster yang Eric banner jadi tue buruk!!! Memang best tengok dia kena belasah oleh The Hulk! Tapi yang sedihnya ialah Bruce Banner ngn Betty Rose x dapat bersama akhirnya. Lepas movie tue, on the way balik, aku KC dan Atiq membincangkan pasal cmne klu diorang berasmara coz si Bruce Banner ni xleh excited, xleh kalau heartbeat dia terlampau cepat….coz ada satu scene tue di mana diorang hampir hampir TOOOT then Bruce memaksa dirinya berhenti. Cuba anda bayangkan….hmmmmm………

Papepon, this was a GOOD movie and those yang suka tengok action movie, jgn lupa pi tgk kat wayang coz sound effect dia bagus tapi malangnya aritue masa aku tgk ntah apsal ntah dia nyer sound kengkadang cam x stereo….potong stim tol! Klu nak tgk kat dvd okla gak tapi cuba pi tgk kat wayang….memang SYIOK!!!

12 responses to this post.

  1. Posted by nurulizzy on July 1, 2008 at 12:38 am

    tayyy ini akue nak marah nie..copy right utk bebear hanya hak milik akue sorang..akue jer boleh samakan dia ngan saper2!! marah2..

    heheh anyway…yg bab cucuk saraf tue ko salah..bukan sebab dia banyak isi..because anatomy badan dia tak sama ngan menatang lain..anantomy dia hampir sama ngan manusia..hehehe..cuba ko tgk balik part tue..
    lg pun dia kan pilih is not because of his fatness..its becasue dia ada semangat tak reti mengalah n tak tau malu (part yg paling akue ska) heheh
    oh yeah this is my fav animation movie-tp takleh lawan lion king jgk..hehe
    akue sgt2 tunggu movie nie n it didnt let me ownn and part lawan dia..fuyoo setaraf ngan real movie..sgt 2 thumbs up..ahha

    Reply

  2. Posted by taylineo on July 1, 2008 at 10:22 am

    ya ke….cmne ko tau pasal anatomi badan seekor panda? Bukan dia dipilih coz dia landing kat tgh-tgh dataran tue dengan krusi yg penuh ngn fireworks ke? Hehe…xdela…maksud aku….aku rasa diorg pilih seekor panda utk watak tue coz dia byk isi…tue je.

    Reply

  3. Posted by wanadeka on July 1, 2008 at 12:03 pm

    Sebab The tortoise Master Oogway pilih Po:

    “….As a last-ditch attempt to get in, he makes a chair out of fireworks, which sends him flying into the center of the arena. Inspired by this sudden appearance, the old master tortoise designates Po the Dragon Warrior to everyone’s shock…”

    Aksi terakhir Tai Lung :

    “….but the frustrated Tai Lung tries to subdue Po with his nerve strikes. The attack proves useless on the panda, as his nerves are difficult to find due to his body fat. Emboldened, Po counter-attacks with an improvised combat style that takes advantage of his girth to absorb and deflect the force from Tai Lung’s attacks back at him.

    Cara Po bunuh Tai Lung :

    “….In the end, Po uses the Wuxi Finger Hold on Tai Lung (which he claims to have “figured out” on his own), and destroys him with a devastating explosion that ripples through the valley….”

    Part yg aku suka :

    “…he meets his father, who tries to cheer him up by telling him the secret ingredient of the family’s noodle soup: nothing. Things become special, he explains, because people believe them to be special….”

    Reply

  4. Posted by taylineo on July 1, 2008 at 2:07 pm

    YEA!!! Aku betul!!! hehe….KC, ko dapat maklumat ni dari mana? NAK!!!! Aku pun suka part yang KC suka!!!

    Reply

  5. hihik. kungfu pangda. beli dvd tgk len.

    Reply

  6. Posted by wanadeka on July 1, 2008 at 2:35 pm

    xmo gtau!

    Reply

  7. Posted by taylineo on July 1, 2008 at 2:37 pm

    bebear pi tgk ngn kecik ke?

    Mana KC dpt???? Ckp la!!!

    Reply

  8. a’ah tay tay.🙂

    Reply

  9. Posted by nurulizzy on July 1, 2008 at 7:46 pm

    KC jgn bagitauuuuu

    Reply

  10. Posted by taylineo on July 1, 2008 at 11:55 pm

    aku da tau da! Korang semua dengki ngn aku!!!!!

    Reply

  11. Posted by nurulizzy on July 2, 2008 at 9:42 pm

    yerrr..akue ska buli ko!! heheheh

    Reply

  12. tak baik buli org izzy. reeeooooww. :p

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: