SWITZERLAND HERE I COME!

WHOOPIE!!!! AKU DITERIMA MASUK KE MASTERS PROGRAM KAT LAUSANNE, SWITZERLAND!!! Akhirnya, hajat aku untuk study kat overseas termakbul jugak.

It felt like ages waiting for the answer from them. Finally, last night I received the email. X sangka lak smpi skrg…was actually targetting around mid July tapi dapat awal…YYYEEEEAAAAHHHHH!!!!!!! Gambar kat atas menunjukkan tempat yg aku akan belajar. Nama dia EPFL but the course is not under EPFL (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne), it’s under AISTS (International Academy of Sports Science and Technology). Aku akan amik Masters in Advance Sports Administration and Technology.

So, sekarang ni aku tengah cuba untuk carik scholarship so kalau any of you yang tau pape scholarship yang offer untuk course sukan, tolong inform kat aku. Kalau xdpt, FAMA scholarship la namanya.

Aku akan fly at the end of December so ada lagi 6 bulan untuk menikmati makanan yang enak-enak di Malaysia. Pi sana…makan roti je la…..xpela…aku g sana masak then bila aku balik aku boleh masak untuk korang. 🙂

18 responses to this post.

  1. tahniah tay tay. semuga nnt kau jd menteri sukan.
    besnya kau p swiss. bleh beli jam ngan pisau banyak2 :p

    Reply

  2. Posted by wanadeka on July 5, 2008 at 5:30 pm

    makan roti je la. blk cni konpem dah kurus.

    Reply

  3. Posted by taylineo on July 6, 2008 at 2:58 am

    mahal la jam ngn pisau!!! aku da la kena jimat duit kat sana.

    Reply

  4. Posted by taylineo on July 6, 2008 at 2:58 am

    YEA!!! Bole kurus!!!

    Reply

  5. Posted by elle on July 6, 2008 at 1:27 pm

    waaa. best gile. bile la plak turn aku gi obersea.

    Reply

  6. Posted by nurulizzy on July 7, 2008 at 12:20 am

    hehehe..tay jahatttt..tinggal kami semua kat sini..apalah nasib anak2 ko ngan bini ko..hahahaha..weh2 yeyey nnt leh pesan jam slalue..

    p/s : msk buku 555 bebear..heheh

    Reply

  7. Posted by nurulizzy on July 7, 2008 at 12:21 am

    oh yer..ko leh search for scholarship under http://www.malaysia-scholarship.com or malaysia-scholarship.net

    Reply

  8. Posted by wanadeka on July 7, 2008 at 9:26 am

    TAY : hujung thn depan aku g swiss yer.. MATTA FAIR bln 9!😀

    Reply

  9. Posted by baldibiru on July 7, 2008 at 9:34 am

    congrattulations tay!! tak sangkanya.. hurm bapa thn ko kat sane tay… isk isk isk nanti kene celebarate ni.. kene kar sesame celebrate tapi kene make sure semua kena ada termasuk dak kesik yang jauh nun di penang tu

    Reply

  10. Posted by andy on July 7, 2008 at 11:43 am

    congratz~

    Reply

  11. Posted by taylineo on July 7, 2008 at 11:49 am

    THANK YOU SEMUA!!!!

    Izzah, anak-anak aku and bini aku semua aku yakin boleh hidup tanpa aku selamat setahun. hehe…

    Ieja, mmg kena celebrate termasuk si kecik yg nun jauh di utara tue. Izzah….dgr tue!

    KC, xya tunggu matta fair…book skrg je…hehe…..jgn lupa kumpul duit dari skrg….

    Reply

  12. Posted by wanadeka on July 7, 2008 at 12:16 pm

    eh… aku lupa lak aku dpt title bonda n korang anakanda. hehe.. MINTAK AMPUN!

    Reply

  13. Posted by CupCake on July 9, 2008 at 11:43 am

    eeeewh sapa bini and anak anak ko tay???heeheh tidak ketahuan akue.hmm hebat tol bini n anak2 ko tuh . =p lol

    Reply

  14. Posted by wanadeka on July 9, 2008 at 12:12 pm

    tgk! lg sorang lupa dia dpt title anakanda..

    Reply

  15. Posted by nurulizzy on July 9, 2008 at 9:58 pm

    takperlaaa..tue tnada nak kawen dah tue..ahahahahah…so atiq..when’s the date of ur big day..ahaks

    Reply

  16. welcome in Lausanne!

    Reply

  17. Posted by CupCake on July 10, 2008 at 1:29 pm

    my date for the big day will be jeng jeng jeng somewhere in some month of year 2013!!!!waawaaaa im so wanna today will be d nombo nombo bulat but the month not sure. InsyaALLAH…ehehee so bebear bila the date????ahahahahah

    Reply

  18. Posted by nurulizzy on July 12, 2008 at 12:08 am

    huyo atiq..got plan already..some more set the year already..kagum2..hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: