Cat City [Day 2]

Berjalan di atas jambatan buluh.

Berjalan di atas jambatan buluh.

Hari ni nyer program, kitorg akan g Cultural Village dgn atiq n kia pd sblh petang. Sblh pagi, kitorg g “keje” dulu kat bowling alley. Lunch utk hari ni pon sgt sedap! Nasik gorang ayam lain dr kat KL. Pas main2 kat bowling alley, kol 3.30, diorg datang amik kitorg. Hujan lebat kat town tp nasib baik sebelah Gunung Santubong x hujan lg time tu. Cultural Village ni terletak kat kaki gunung. Ingatkan sempat tgk show tarian kol 4.30 ptg, malang nya tidak. sebab kaunter nya dah tutup dari kol 4 lg😩. tp xpe! kitorg tetap dpt jalan2 kat dlm tu tanpa sebarang bayaran. save RM 60 sekepala😀. pastu kitoragn ke Damai Puri Resort & Spa sebelah Cultural Village. Pantai nya sgt3 cantik. Sayang x bawak baju, kalo x dapat main air. Len kali leh dtg duduk kat resort ni, pemandangan dia best, gabungan gunung & pantai yg bersih. Dari pantai, atiq n kia bawak g jln2 pusing2 kampung2, bangunan parlimen, istana TYT, & tebing Sungai Sarawak di mana bot dari seberang berlabuh. Kalo nak cross sungai guna bot ni, tambang nya hanya 50 sen. Utk dinner, kami try makan mee kolok. Xde kat tempat lain kecuali sarawak. Rupanya mcm maggi goreng, ada hirisan daging kat atas. Cara mkn nya, mkn dgn sup. Rasanya, of course sedap!!

Pantai di blkg Damai Puri Resort & Spa

Pantai di blkg Damai Puri Resort & Spa

Mee kolok

Mee kolok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: