Langkawi Trip [Part III]

  1. Penyertaan
    Hanya 11 orang :-
    Lelaki = Fathi, Adi, Syam, Farhan, Kia, Bebear
    Wanita = Tay, KC, Tiq, Izzah, K.Pesa (Kakak KC)
  2. Pembayaran
    Setakat ni aku telah terima pembayaran daripada 3 orang sahaja iaitu En. Adi, En. Fathi dan En. Farhan.  Yang lain bilanya ?  Hehe….
  3. Tiket Bas [RM33 sehala]
    Tiket bas akan dibeli pada hari Ahad ini (21/09).  Yang amik 2 hala ialah Fathi, Adi, Farhan dan Syam.  Yang amik hanya KL-Kuala Perlis ialah Tay, KC, Atiq, Kia and K.Pesa.  Yang lgsg xpyh tiket bas is Izzah and Bebear.
  4. Tiket Feri [RM18 sehala]
    Tiket Feri at first nak suruh ejen belikan tapi rasanya kita akan beli sendiri.  Diharap En. Fathi dapat uruskan bab ni.  Yang amik 2 hala ialah Fathi, Adi Farhan dan Syam.  Tay, KC, Atiq, Kia and K.Pesa hanya 1 hala.  Izzah and Bebear 1 hala confirm.
  5. Aktiviti
    Buat masa ni, aktiviti sudah hampir diconfirmkan.  Yang pastinya kita akan g ke tempat-tempat berikut :-

    • Island Hopping [RM40 seorang]
    • Cable Car [RM13 seorang]

      Cable Car

      Cable Car

    • Seafood Dinner (Bebear arrange)  |Thanks Bear|
    • Dataran Lang [FOC] *Kita g belah petang la so that bole tgk sunset….amacam?*

      Dataran Lang

      Dataran Lang

    • Makam Mahsuri [RM5 seorang]

    Aktiviti yang dicadangkan :-

    • BBQ
    • Eagle Feeding / Mangrove Tour (Boleh bagi makan kat helang)
      Eagle Feeding

      Mangroves

      Eagle Feeding

      Eagle Feeding

    • Tujuh Telaga (Air Terjun yang best)

      Tujuh Telaga

      Tujuh Telaga

    • Galeria Perdana (Barang-barang Tun Dr. Mahathir)

      Galeri Perdana

      Galeria Perdana

    • Underwater World (Ada penguin)

      Underwater World

    Hmmm…so tue aktiviti-aktiviti yang da confirm dan dalam perancangan la.  Korang gtau la mana yang lagi korang nak pi visit.  Rasanya aktiviti kita da cukup pack.  Tapi tgkla korang nak pi mana coz kita ada kete.  Tempat yang free tu no hal cuma sekarang yang melibatkan tiket masuk.  Kalau bole, kita tempat ngn ejen maybe dpt murah skit kot. Korang bole la pergi kat link ni —> http://www.langkawigeopark.com.my untuk tgk2 apa yang bole wat kat langkawi tue.  Tapi yang pastinya, aku nak buat jet ski and kalau boleh nak wat water skiing gaks!  Woohoo!!!

Ok sekian sahaja update utk kali ni.  Nanti pape, akan dipos di sini.  Cek la selalu!

13 responses to this post.

  1. tay nnt aku confirm dgn kau pasal seafood tuh, dgn kadar a.s.a.p🙂

    Reply

  2. Posted by taylineo on September 23, 2008 at 8:34 am

    Ok bear…no prob. Dapatkan lah harga yang paling murah tetapi makanan yang paling NYUM NYUM!

    Reply

  3. Posted by CupCake on September 23, 2008 at 10:27 am

    yeay! makan tyme!!!! nak butter prawn..nyum2 nyum…amek yg sedap and worth harga duet bebear! kalo x siap bebear bayakan utk satu grup.ekkkeek =D

    Reply

  4. Posted by taylineo on September 23, 2008 at 10:30 am

    Bagus gaks cadangan utk bebear bayar…aku sokong!

    Reply

  5. Posted by wanadeka on September 23, 2008 at 11:09 am

    oit! bukan ke g island hopping tu dah termsuk eagle feeding ke?

    Reply

  6. Posted by taylineo on September 23, 2008 at 11:28 am

    tue la, agen tue ckp cm2 kan. tapi bila kau cek kat website agen lain, dia kata eagle feeding tue kat mangrove tour. apa kata ko call balik si eddie tue tanya yang island hopping ni, apa aktiviti2 dia.

    Reply

  7. Posted by CupCake on September 23, 2008 at 4:36 pm

    bile nak baya tiket feri nyee pulak???

    Reply

  8. Posted by CupCake on September 23, 2008 at 4:42 pm

    kalo makan seapood xjadik wat bbq ek???

    Reply

  9. er ade plk cadangan aku kna bayar. huhuhu. pandai2 je CupCake nh ye. jika jd nk mkn seafood nh nk mlm pertama atau kedua.

    bbq sebelum nh plan nk buat kt mana?

    Reply

  10. Posted by taylineo on September 24, 2008 at 8:38 am

    x plan pon bila nak wat bbw bila nak wat dinner…..tapi ikut bear la. bear is ajk dinner!

    Reply

  11. er tiba2 ada pangkat ajk dinner, aku cuba arrange pastu aku inform, nnt korg plan kan,🙂

    Reply

  12. Posted by wanadeka on September 25, 2008 at 10:15 am

    setiap org mesti la ada peranan baru berjaya dengan cemerlang gemilang terbilang

    Reply

  13. Posted by nor syazana on March 16, 2009 at 10:13 am

    gler besh lngkawi skng
    tah bpe puloh taon aku x jjak lngkawi

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: