My new toys

Hello kengkawan….bulan ni aku dapat 2 gadget baru.  Aku begitu GUMBIRA!!!  Walaupun duit telah melayang-layang tapi aku puas ati coz da lama aku xde toys baru ni.  Hehe.  Reason aku beli pon sebab nnt end of the year da nak fly.

So as you can see from the pictures, aku telah memperolehi satu lappy baru, Dell Inspiron 1525 berwarna hitam….Izzah suruh aku amik kuning….tapi aku suka hitam coz nmpk executive.  Aku juga telah beli camera baru…Woopee!  Baru semalam aku beli kat Low Yat.  Tue pon da last day sale.  The brand is Canon PowerShot SX100 IS, 8 megapixels, 10x zoom.  Puas ati la dengan camera ni….

Aku berbangga gak la coz dua benda ni aku beli dengan duit aku sendiri walaupun laptop tue aku barter ngn bapak aku, aku bagi dia Desktop Dell aku plus some extra cash and dia beli utk aku laptop ni.  Camera plak, aku bayar guna instalment.  X sanggup babe nak bayar sekali harung.  Pokai!  Tapi aku bernasib baik la coz ada cousin aku sponsor kamera aku separuh.  :)  Thanks Cheh-cheh Girlie.

Hmmm…apart from my 2 new toys….another chapter in my life just closed.  Aku baru je pindah keluar dari rumah sewa aku kat Bukit Jalil, balik ke rumah family aku kat Nilai.  Apart of me is happy to be moving home coz x payah la aku nak bayar sewa and x payah la aku nak ….. another part of me is sad coz ….. but I guess…this is all part of life.  When 1 door closes, another door opens.  I’m counting the days before I leave for Switzerland.  Besok, adik aku da nak fly g Austria.  Aku sedih gaks, it was nice having him back here, he is by the way my 1 and only brother.  Tapi x kisah la coz nnt bila aku kat Switzerland, I’m quite close to him so I can go visit him sometimes too.  Lagipun, sekarang ni we are so connected with the WORLD WIDE WEB. 😛

For your info, aku kat ofis ni….hari ni sepanjang ari x wat keje…wat keje sendiri je.  Hehehe…..seb baik aku ada boss yg sporting and x carik aku selalu.  CHOWZ!!!

14 responses to this post.

  1. Posted by nurulizzy on September 22, 2008 at 10:22 pm

    wey! kuning sangat hip n ranggi! hitam mmg nmpak xsekutif tp akue rs kuningt ue kaler ko..hehehe

    Reply

  2. wah tay beli gadget baru2. wah ada camera nnt p langkawi bawak eh ambil permandangan aku. huhuhu. tay canos powershot sx100 tuh semi pro eh? bkn compact biasa kan.

    Reply

  3. Posted by taylineo on September 23, 2008 at 8:32 am

    Wahahahaha….kuning bukan warna ku. Cepat kotor la Izzah. Hehe….

    Canon PowerShot tue bukan semi-pro tapi semi-auto. Dia ada function untuk kawal shutter speed, apature, ada manual and ada program cm SLR gaks.

    Reply

  4. Posted by mamaaemon on September 23, 2008 at 8:56 am

    hitam pon kotor gak. bertempek tempek cap jari kat depan tu.

    Reply

  5. semi pro aka semi auto jgak, tay nnt aku nk jd model quicksilver kt tepi pantai amik gamba aku tau.🙂

    Reply

  6. Posted by taylineo on September 24, 2008 at 8:39 am

    quicksilver? apsal quicksilver laks? ko pki swimming trunks quicksilver ke? Wah….mesti seksis….hahahah!

    Reply

  7. Posted by nurulizzy on September 24, 2008 at 9:53 pm

    hey! nie nak marah nei..bebear hanya boleh seksis dpn akue..depan org lain big NO NO! hahahah

    Reply

  8. tak la pakai boardshort, sambil berlari2 digigi air sambil memegang surfboard ala2 david hasselhoff dlm cita baywatch. haha :p

    Reply

  9. Posted by wanadeka on September 25, 2008 at 10:14 am

    gagak ni kan kalo dah berangan.. tak hengat org keliling..

    Reply

  10. Posted by CupCake on September 26, 2008 at 11:05 am

    mak aih.stetement bebear.bukan men lagi yer berangan die..terus hilang dalam dunia dia..xtgk kiri kanan daaa…seksis itu! apelagi sila wat kan nanti yer…nanti kiteorg snap2 cam paparazi laks..😛

    Reply

  11. Posted by taylineo on September 26, 2008 at 11:19 am

    xleh xleh!!! nnt bear kecik marah! privacy privacy!

    Reply

  12. Posted by CupCake on September 26, 2008 at 2:40 pm

    AAWWWW seksis gituueee….LOL

    Reply

  13. Posted by nurulizzy on September 26, 2008 at 5:32 pm

    yerrr marahs!..hak milik kekal akue sorang..dah letak copy right reserve dah..hahah

    Reply

  14. ye bes oo berangan, tuh baru sikit. ade banyak lg :p
    sy dh kna cop copyright reserve kt bontot yg sexy gitu.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: