Langkawi Trip [Part IV]

TIKET BUS KL-KUALA PERLIS

  • x jual lagi. 2 minggu nak jalan baru blh beli.
  • xboleh beli tiket pergi balik
  • harga nya lak mcm saham, ada mahal ada murah. plg murah rm33 plg mahal rm 52.90. katanya skrg harga naik 30% sampai 15 October.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Semalam (22/9)aku, KC, Adi, Fathi and Farhan telah pergi ke Puduraya untuk beli tiket bas ke Kuala Perlis tapi malangnya, tiket-tiket hanya dijual bermula pada 25hb nie. Hanya company Plusliner yang da mula jual tapi kita x beli dari diorang coz harga tiket diorg is RM43.00. Even Transnational pon jual RM43.00. Kitorg hampir2 beli dari Plusliner tapi nasib baik dia mula jual 25hb onwards coz lepas dari Transnational tue, kitorg g la tanya kat company yang lain and diorang jual RM33.00! Apa kes?!! So…in the end, tiket x dpt dibeli dan akan dibeli selepas 25hb. Oh ya…yang bus RM33.00 tue, seat dia 3 in a row (3 seater, permintaan ko ditunai cik izzah tapi ko plak x naik ngn kitorg) and double decker kalau x silap. So korang klu dpt yang double decker nak dok bwh ke atas?

About aktiviti lak, kita confirm ke tempat2 ini:

Island hopping : RM 40.00

Cable car : RM 13.00

Makam Mahsuri : RM 5.00

…………………………………………….

TOTAL : RM 58.00 seorang

……………………………………………

13 responses to this post.

  1. Posted by nurulizzy on September 22, 2008 at 10:25 pm

    a ah..akue dah kata dah!! ada 3 seater n ada yg double decker..tp beria2 laaa korang cakap 4 seater..marah tols akue..hehehe anyhow whatever it is meet all of u there!

    Reply

  2. bus cap ape tuh tay tay rm33 tuh. slalunya double deck mahal sket dr bus 2 + 1 seater biasa. dok bawah tay bes utk tido. huhuhu.

    Reply

  3. tay harga minyak van/keta tak kira ke. atau pn pihak agency tlg isikan. huhuhu.

    Reply

  4. Posted by taylineo on September 23, 2008 at 8:31 am

    KC, yang aktiviti2 tue kena bayar jugak ngn tempat tinggal ke?

    Yala Izzah…you are right…😛

    Bear, bas cap yang ok la…ishk. Da dia bg harga cm2…amik je la. xkan nak mintak lagi mahal kot. Hehe….

    Harga minyak x masuk lagi. Harga minyak aku rasa kita bole bahagia kat c2 la. Agensi mana ada kasik da…..

    Reply

  5. Posted by mamaaemon on September 23, 2008 at 8:55 am

    aktiviti tu boleh byr kat jeti. nak bank in pon boleh. dia ada bg no akaun.

    Reply

  6. Posted by nurulizzy on September 23, 2008 at 10:06 pm

    tay akue sebagai cekgu nak betolkan..bukan bahagia tetapi bahagi..hahahahha mana leh harga minyak bahagia..hehehe

    Reply

  7. a’ah slalunya keta/van sewa mesti kontang. nnt kita “bahagia” lah kt sana.🙂

    Reply

  8. Posted by taylineo on September 24, 2008 at 8:40 am

    apa yg kontang nyer??? Wei…typo error la! CES!

    Reply

  9. Posted by nurulizzy on September 24, 2008 at 9:51 pm

    hahaha…kontang tue maknanya keta sewa dia kasik kita minyak empty..kna gie isi sendiri..heheh

    Reply

  10. hehehe, maaf tatabahasa sy salah. sepatutnya kering kontang.🙂

    Reply

  11. jika nk aku tlg tanyakan tiket dr kuala perlis ke kl bleh bgtau aku,🙂

    Reply

  12. Posted by wanadeka on September 30, 2008 at 9:53 am

    owh.. sangat di alu-alukan encik bear. sila tanyakan utk 4 org, 27 oktober, pagi.

    Reply

  13. Posted by nurulizzy on October 10, 2008 at 10:35 am

    weh dah gie cek tiket dah?? kan nnt deepavali plus you guys are going on friday kan?? takut tiket habis beb! bas ke jeti kuala perlis tak banyak! kadang-kadang takut kaunter tipoo

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: