Kenangan Holidays Sdn Bhd SUCKSS!!

kaunter di Jetty Point

kaunter di Jetty Point

Dah berakhir cuti2 langkawi. Tp kenangan tu sgt indah utk di kenang. dalam pada indah tu ada jugak yg merosakkan keindahan percutian kami. sape lg kalo bukan KENANGAN HOLIDAYS SDN BHD ni. hanya ahli rombongan yg tau betapa sakit nyer ati apa yg diorang dah lakukan. mgkn sengaja diorang letak nama company mcm tu. Orang g bercuti nak ada kenangan indah bukan kenangan dgn service mcm cibai tu.

Dari mula sampai Langkawi sampai la saat nak nak serah kunci kereta balik diorang punya service tahap longkang busuk. xyah cakap anak buah, bos dia pon sama je perangai. gatal nk buat bisnes konon, tp service mcm ape ntah.  Dalam web bukan main tulis…

In and effort to become more effective and competitive, the travel agency’s company managing director ensure that the company performs its best towards achieving the goal of creating high customer satisfaction by providing quality service for our clients.

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigi dah!!!!!!

kitorang sampai jeti kuah pukul 9.30 pagi. then g breakfast kat Hameed dlm Jetty Point tu. then g cari kaunter diorg. tgk2.. aik xde org? dah kol brp ni. x kan x msk keje lg. then kol mamat nama A ni. dia jwb ape? “aaaa sekejap tgh nak msk parking”. tu dgn no aku. tunggu2 xsampai2 gak lagi. kol plak ngan fone org lain. dia jwb ape plak,”tgh sangkut lam jem”. pale otak dia!! kan dah kantoi menipu. mangkuk ayun btol. sblm g breakfast lg aku kol mamat tuh, x jwb plak. dah tau customer nk dtg hari tu, tunggu la kat situ xkira la customer sampai kol brp pon. dah buang masa nunggu, nak dpt kan van ngan kete plak 1 hal. deposit kereta kena letak RM100. ingat ye puan2, tuan2 SERATUS. ingat nak tukar van tu jd avanza tp dia kata kena topup RM150. tu bukan topup tu nama nya sewa keta lain!!

Meter kereta

Meter kereta

Meter van

Meter van

Dah hbs citer kat kaunter, dah dpt kete&van..kitorg menuju ke hotel. ppuan amik kete, laki amik van. kete g isi minyak dulu RM 30 kat kuah. van lak baru je gerak sekangkang kera dgn jeti tuh, dah mampos sb xde minyak. kol blk mamat tu suh htr minyak. dah isi xleh start pulak. kena isi lagi. adooiiiiiiiiiiiiiiiiiii… xhbs2. van tu keadaan nyer teruk gila. kalo 6 org laki tu sepak serentak, konpem relai satu persatu. nak tutup pintu tu bunyik mcm pintu dah tercabut. kete plak, dah isi minyak pon lampu tetap nyala. so nak tau cane ntah minyak ada lagi ke x. tawakal je la bwk kete, main2 agak2 je ada minyak ke x. meter pon rosak. ko speeding mcm F1 pon meter tetap 0 km/j. canggih siot kete KENANGAN HOLIDAYS SDN BHD bagi ni. cari kat KL pon xjumpa nih.

pas semua dah sampai hotel,  masing2 dah tension,  kitorang mula kan cuti2 dgn aman damai sampai la urusan nak pulang kan 2 harta cabuk tu. hari ahad lagi dah kol suh diorg amik kete kat airport n van kat jeti. boleh plak dia nak charge RM20. pehal????!! di tanya apsal kena charge, dia jawab company yg charge. ek eleh.. mcmla kitorang bodoh sgt. mamat tu sbnr nyer nak msk poket dia duit tu. jgn main2 la ngan kitorang. ada duit lebih pon kitorg x bodoh lagi nak bagi duit tu free2 kat korang la. tgh2 argue tu, mls nk dgr lagi mamat tu merepek, tay letak je fone. tau plak mamat tu kol balik tp bolayan je la kan.. pastu kol plak bos dia yg 1 spesis sengal gak tuh. seb baik dia kata xde charge pape. kalo x, kena bambu lagi la jwb nyer.

hari isnin, nak pulang kan van kat jeti, xde orang jugak!! kalo x sebab kan duit deposit tu mau  je aku suh budak2 ni tinggal kan kat mana2 van tuh, campak kunci lam laut. nak humban van lam laut trus pon xpe, lg aku suka. seb baik ada perubahan plan di kalangan ahli rombongan kalo x, sure ada yg miss feri. mamat tu ada je dekat situ tp xduduk kat kaunter pastu dok harapkan customer tu tau dia staff KENANGAN HOLIDAYS SDN BHD. siap marah tu x bgtau awal2 nk htr kol brp. ada hati nak charge  kerosakan van lak tu. katanya tayar ada prob. HELLO!!! nasib dak2 laki tu x accident ke apa ok.. tayar sebijik tu dah la botak, nak pecah lak tu. mangkuk ar lu mamat!!

Tayar botak & rekahan pada tayar

Tayar botak & rekahan pada tayar

Tgk apa benda yg tercabut tu

Tgk apa benda yg tercabut tu

hal nk htr kete lak, b4 sampai airport lg (kol 12 tghari) lg dah kol mamat tu suh amik kete. dia sampai kol brp?? dekat kol 1 baru nampak btg idong. tu pon mcm org nak tarik kete je lagak nya. ada hati nak bg aku RM50 je deposit. pehal lu??? aku kata bak SERATUS! aku xkira. seb baik dia bg kalo x, kena la mamat muka tenuk tu ngan kitorg kat airport tu. dah dpt duit trus kitorg blah. yg penting duit dapat.

so sape2 yg ada plan nak bercuti dgn KENANGAN HOLIDAYS SDN BHD ni, baik korang jgn “tempah” kenangan cibai yg rosak kan mood holiday korang. nmpk je murah harga diorg bagi tu sbnrnya masih mahal. diorg ni tau nk duit je. xreti wat bisnes. aku jumpa company ni kay MATTA Fair seremban. time aku approach tu, mcm2 la janji2 manis. aku bersyukur, kitorg tukar agen last minit utk aktiviti island hopping. lagi murah lak tu. kalo x, sure kitorang xleh se-enjoy tu.

akhir kata dari kami:

KENANGAN HOLIDAYS SDN

BHD SUCKS!!!  PERGI MAMPOS SAMA KORANG!!!  CEPATLAH BANKRAP!!!  SERVIS CAM CIPAN!!!  BUAT BISNES X IKHLAS!!!  BANGANG BODOH SIAL!!!!

29 responses to this post.

  1. Posted by nurulizzy on October 28, 2008 at 3:40 pm

    oh yer..br akue teringat..kita leh repot kat badan pengguna tau pasal nie..bia kena tindakan..service yg membahayakan nyawa org dan bole menyebabkan kerugian

    Reply

  2. Posted by nurulizzy on October 28, 2008 at 5:00 pm

    akue dah wat aduan kat nccc / persatuan penguna malaysia

    Reply

  3. Posted by wanadeka on October 28, 2008 at 5:02 pm

    wokeh! sama2 kita jatuhkan company cipan2 ni.

    Reply

  4. Posted by baldibiru on October 28, 2008 at 5:09 pm

    isk isk isk sian korang nak happy tapi cenggitu plak jadi… lupakan kenangan yg pahit… igt kenangan yang manis jer k

    Reply

  5. Posted by wanadeka on October 28, 2008 at 5:19 pm

    semesti nya eija. ktorg enjoy sgt trip ni. sampai ada yg sedih2 nak blk dr langkawi walopon ada kenangan siot tu.

    Reply

  6. aku baca post ni sambil gelak sbb kc crite ganaz giler. terkebil2 mata aku.

    Reply

  7. Posted by wanadeka on October 29, 2008 at 9:43 am

    nov, aku mengganaz di alam maya. izzah& tay mengganaz di alam nyata.

    Reply

  8. Posted by wanadeka on October 29, 2008 at 9:44 am

    take note; yg merah besar gedabak tu bukan ayat aku.

    Reply

  9. Posted by nurulizzy on October 29, 2008 at 11:14 am

    biasak aaa silap laa sapa ambik ringan pasal kitorang..kecik bkn sebarang kecik beb! hehehe

    Reply

  10. Posted by andy on October 29, 2008 at 1:48 pm

    try google KENANGAN HOLIDAYS (4th result) atau KENANGAN HOLIDAYS SDN BHD (1st result!!)..😄

    aku rase sesape yg google agent ni mesti jumpe post ni.. harap ramai yg jumpe info ni…

    AHAHAHAHA!

    Reply

  11. Posted by wanadeka on October 29, 2008 at 1:58 pm

    baru tau kita sape kan~

    Reply

  12. van itu sejuk mcm lepak dlm peti sejuk, damn fantasi sahaja.

    Reply

  13. Posted by baldibiru on October 30, 2008 at 11:43 am

    huhu sabo yer lain kali percutian kita rancang betol2

    Reply

  14. Posted by syam on October 30, 2008 at 12:01 pm

    haha.. marah sangat korang nie.. Jangan kasi can, HANTAM terus!!!!! tambah sikit lagi, dahlah van takde power stering, ak rasa macam bawak lori balak.. warghhhh letih gila drive.. lenguh lengan ak pusing stereng tu.. nasib baik ade orang urutkan.. hehe

    Reply

  15. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 12:10 pm

    teeeeeeeeeeeet! sape yg urut syam tuh?

    mana xletih syam, 2 kali terlepas hotel mlm tu. hahaha!

    Reply

  16. haah.teeetttttt.ane mane yg urutkan tgn syam tu.kontrobersi ni.

    Reply

  17. sham nh gay ke?

    Reply

  18. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 9:30 pm

    weh! izzzaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh!! awat ngan laki ang neh ??

    Reply

  19. Posted by syam on October 31, 2008 at 10:53 am

    weiii…. cover ckt.. gua bukan gay laa!!!! hahaha.. gua anti-gay sebenarnya.. sebab slalu jmp gay yang mengganggu kehidupan ku….. tidak!!! ak benci gay!!

    Reply

  20. Posted by wanadeka on October 31, 2008 at 11:02 am

    kat mana ko jumpa syam?? nk tgk gak =p

    oooo.. ko g spa ek kat langkawi tu~ x ajak aku pon =(
    hehehe..

    Reply

  21. Posted by andy on November 2, 2008 at 12:04 pm

    syam pegi pasar malam kne ngorat…. tapi yg ngorat tu ghey!!😄

    Reply

  22. Posted by wanadeka on November 4, 2008 at 9:46 am

    syam ada daya penarik.. hehe..

    Reply

  23. Posted by utanujan on June 22, 2009 at 4:07 pm

    assalamualaikum..

    this agency just black mailed (to sue) me (UTAN.UJAN) for doing trip without travel/tour licence.

    can i ask u smethng regarding of this matter (kenangan holiday)?

    azrai asari – 0173112334

    Reply

  24. Posted by nurulizzy on June 25, 2009 at 11:22 pm

    seriously?? y nak saman?? apa knea ngena ur trip ngan company diorang??

    Reply

  25. Posted by amytan on September 7, 2009 at 3:59 pm

    really not?i am planing holiday with this company on this 26/9/09!i quit surprise to see your blog

    Reply

  26. Posted by taylineo on September 7, 2009 at 11:32 pm

    This really happened or else I won’t write it in our blog. I advice you to look for another company.

    Reply

    • Posted by amytan on September 15, 2009 at 9:44 pm

      i paid all the fees liao,how come no go ah!when i saw your blog i felt scary

      Reply

      • Posted by taylineo on September 17, 2009 at 1:07 am

        The service by the company is very bad. I would advice you this. If you can get your payment back, get it and change to a different company.

    • Posted by amytan on October 2, 2009 at 2:05 pm

      hi.i just came back from langkawi,and i didnt changes that company,but i really felt that they try to cheaten us,last time i sign up package at penang matta fair,the package is include car, they promise give us avanza,and we arrived langkawi,the person incharge,say that we need to pay extra RM40 per day to get the car,is not just can take iswara,we felt unfair,so we take a long time at there to argue with them,finally they give us avanza,i hopefully next time who are planning book some trip with them before booking pls ask them to write down all they promis you those thing,if last time we didnt ask them write the type of car,we are no point argue with them!

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: