Undian Tempat Picnic

Atas permintaan ramai utk adakan aktiviti bulan 11 ni, so ada yg cadangkan g picnic. nak g jauh2 dlm masa terdekat ni kurang mampu kan. so antara tempat yg dicadangkan:

  • air terjun ulu yam
  • air terjun sungai congkak
  • air terjun sungai gabai
  • hot spring Sungkai, Perak.

Puan-puan, tuan-tuan, anak-anak gadis, teruna, sila vote yg mana 1 korang tringin nak pegi.. then kita pilih salah 1 weekend ye.

Sila undi di sini.

————————————————————————————-

Sikit info tentang Hot Spring Sungkai:

Getting There and Entrance Fees

Sungai Klah is located 10km away from the town of Sungkai in Perak. Whether you are coming from the North or the South of Peninsular Malaysia, get to the nearest PLUS Highway and head for Sungkai toll exit. The journey from Kuala Lumpur to Sungkai is approximately 70 minutes. After the exit, turn left at the junction. Travel 1km along the trunk road and turn left. Follow the signage to Sg. Klah Hot Springs Park and you will pass Sungai Klah FELDA village before reaching here.

Operating hours: 8am – 10pm daily
Entrance Fee: RM10/adult and RM8/child

Facilities

  • Hot Springs Swimming Pool
  • Therapeutic Pool
  • natural Hot Springs & Board Walk
  • Egg Boiling Activity
  • Water Reflexology Course
  • Food Court
  • Souvenir Shop
  • Traditional Massage
  • Family Bath
HOT WATER REFLEXOLOGY

HOT WATER REFLEXOLOGY

COLD POOL

Egg Boiling Activity

30 responses to this post.

  1. Posted by CupCake on October 30, 2008 at 1:41 pm

    air terjun dah slalu sangat p so baek kita p try test coca cola HOT SPRING plak kat sungkai perak!oyeah oyeah kira jauh jgak kan??? lagi syok.. lalala ada bayaran masok x???

    eh kalo nak wat picnicking ja cane izzah and bebear nak join skali??? hurm….pk kan pk kan…

    Reply

  2. Posted by CupCake on October 30, 2008 at 1:42 pm

    kc cane nak wat gamba tekua itu macam ar??hihi kua topic sat..

    Reply

  3. Posted by andy on October 30, 2008 at 2:46 pm

    aku tak kesah mana mau pegi.. asalkan sume bahagia xD

    Reply

  4. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 2:47 pm

    hait!! xde undian xkesah. kena pilih gaks.

    Reply

  5. Posted by taylineo on October 30, 2008 at 3:03 pm

    kalau wat kat perak, izzah and bebear bole gaks datang coz da kira midway. Kali ni, Ieja, Eddy and Shasha bole gie gaks!

    Reply

  6. Posted by ain on October 30, 2008 at 3:04 pm

    nak itot!!!!hehe….

    Reply

  7. Posted by taylineo on October 30, 2008 at 3:06 pm

    Bila tarikhnya??? Bulan 11 bila? Hari apa?

    Reply

  8. Posted by Farhan on October 30, 2008 at 3:08 pm

    siapa wanadeka??
    siapa CupCake??
    ni 1st time aku post comment kat sini😛

    aku nak pegi air terjun > nak mandi puas puas
    mandi swimming pool air terjun ^_^

    tapi air panas tu macam best jugak > tak pernah pergi
    Kat air panas tu boleh mandi macam mandi swimming pool jugak ker?

    kalau bole aku vote air panas tapi kalau tak bole mandi macam kat air terjun then aku vote pegi air terjun

    ataupon pegi 2-2 tempat > minggu pertama pg air panas then minggu seterusnya pegi air terjun🙂

    Reply

  9. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 3:09 pm

    bila2 je. xde pape pon bulan 11.

    Reply

  10. Posted by taylineo on October 30, 2008 at 3:11 pm

    Aku Nov 8, 16, 29 xleh.

    Reply

  11. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 3:14 pm

    ermmm… ko xleh g la tay =p

    Reply

  12. Posted by taylineo on October 30, 2008 at 3:18 pm

    nape plak??????

    Reply

  13. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 3:19 pm

    kalo g perak overnite ke x

    Reply

  14. Posted by taylineo on October 30, 2008 at 3:33 pm

    nak overnite ke? klu nak overnite mesti pki duit lagi……xya la…g pagi balik malam.

    Reply

  15. Posted by taylineo on October 30, 2008 at 3:36 pm

    boleh ajak Ms Low gaks. Nnt dia mencipankan kita lagi.

    Reply

  16. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 3:58 pm

    farhan:
    wanadeka-aku si kc
    cupcake-atiqah

    tu aku dah letak dah sket gambar2 sungkai. aku amik dari email kak pesa forward kat aku.

    aku cadangkan g ari sabtu, ari ahad rehat. kalo g ahad, isnin pengsan =p

    Reply

  17. Posted by andy on October 30, 2008 at 4:17 pm

    oo ye bulan 11 sy plan nk balik tapi tak konfem tarikh lagi…~~

    Reply

  18. uuu ada peknik2,🙂

    Reply

  19. Posted by wanadeka on October 30, 2008 at 4:52 pm

    nak itot ke…………?

    Reply

  20. Posted by nurulizzy on October 30, 2008 at 5:52 pm

    uuuuuuuuu mnearik2!! nak ikutttt

    Reply

  21. Posted by ieja on October 30, 2008 at 5:55 pm

    uix.. boleh gak tapi depends pada keadaan. sekarang tgh bz sgt…. we try.. syasya ske air panas nih.. basuh berak pun nak kene pakai air panas

    Reply

  22. kawe nk join bleh tak pengerusi majlis, maklumlah kawe bkn bdak TH, haha. ha lg satu bleh bwk kawan tak 2 org satu laki satu perempuan.

    Reply

  23. Posted by nurulizzy on October 30, 2008 at 9:40 pm

    mampus ieja kalau bawak shasha..kang keriau bdk tue kang..ieja takleh enjoy lak..heheheh..takpun kita men ngan syasya..hehehe boleh buli baby ieja..MWAHAHAH

    Reply

  24. Posted by taylineo on October 31, 2008 at 1:01 am

    WAH!!! menariks nya hot spring too!! Aku sokong!!!! KC jadik PENGERUSI!!! WOOHOO!!!!

    Reply

  25. Posted by CupCake on October 31, 2008 at 9:40 am

    tay! ko nih dah smua dates tuh xdapat weekends ke..jadi tinggal satu weekends jela eh..busy betoi!!! LOL wat2 pree la..HEHE

    Reply

  26. Posted by wanadeka on October 31, 2008 at 11:14 am

    kira jadi ke nih? maka dgn itu, boleh lapilih2 tarikh… ari sabtu yer.

    Reply

  27. pilih kc pilih, bgtau awal eh. klu jd kitorg dr penang ini memerlukan rancangan lebih telilti.

    Reply

  28. Posted by wanadeka on October 31, 2008 at 2:08 pm

    aku rasa antara 15 or 22 or 29. apa kata survey?

    Reply

  29. Posted by CupCake on October 31, 2008 at 2:19 pm

    Apa kata kc wat post baru proposal plak? then smua org reply kat ctuh.waaaa cam xdak keje kan kc kan?hihi

    Reply

  30. Posted by wanadeka on October 31, 2008 at 2:21 pm

    baek datin~~ (^_^)
    dak junior TH dah naek pelik tgk gambar kc kat fenster asek berjalan jerk.. mcm xkeje. hahaha!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: