HANGIN SATU BADAN

kejadian hari ini membuka lembaran kejadian yg akan diingati sepanjang karier akue sbg cikgu..akue hangin btol..seriously so damn pissed off..I had a huge fight with a senior teacher who’s so damn rude! What makes me wonder how the hell does she qualified to be a teacher?? Baghal btol la!

So, the story started like this, this teacher whom i’m gonna call LSA denda my class students..she said if they didn’t finish copying the notes given, they can’t go recess! So that’s understandable, but you as a teacher, you can’t let the student starves..if anything happens, its gonna cause quite a ruckuss..back to the story, lepas bebudak nie siapkanlah kerja tue, siap2 turun, turun2 kelas tiba2 bunyi loceng tamat waktu rehat. This LSA teacher halau bebudak nie balik kelas..suruh masuk the next class-which is my class-my period.

Bebudak nie ngadulah kat akue..mcm2 version cerita akue dengar dr macam2 budak..tp disebabkan hampir lebih drpd separuh kelas yg tk sempat pegi rehat, maka akue pegi lah mintak kebenaran Penolong Kanan nak bagi diorang recess 10 minit jer. Dpt permission then tgh akue sebok buat kerja dlm klass this stupid LSA teacher come and serang me in front of my other half students yg remain dlm kelas. Penuh kecelakaan dia menyerang akue. Gila tinggi suara sampai kelas2 sebelah dengar. Kata akue tak tau buat kerja lah apa lah. Then kata bebudak nie tipu. Takkan lah nak pergi rehat nak tipu?? Dia ckp bebduak nie tunggu geng nak pergi rehat..pastue ckp mcm akue racist lebihkan bebudak melayu..bodoh btol..sedangkan banyk yg tak pergi rehat tue semua bangsa..mmg sugguh babi! Mula lah akue nak mencarut.

Diteruskan cerita tgh2 dia marah akue dia tak puas hati sbb akue buat muka toya dan mls nak layan dia turn on to the students and maki them! Itu plg akue hangin satu badan. My class are full of problems students-termasukalh yg sakit jantung, otak lembap (masalah pembelajaran), miskin (mmg miskin gila), cacat anggota and masalah disiplin. And you know what? This LSA teacher went on and hina bebudak nie.. dia panggil diorang bodoh. HELLO! nobody deserves to be called stupid no matter how slow or problematic they are. SHe called this one OKU girl, ini budak bodoh cacat. Akue menyirap gila. Then she called the miskin girl bodoh cause she couldn’t buy stuff for her art class. Dah la ajar seni semata2..pastue bsing lebih! Hina budak klass akue siap kata bodoh mcm babi..

I just sat there and listen to her shouting and hina all of my class students. She blames me 100% saying I stabbed her back by telling the PK and I broke her authority. Gila! Anyways she’s been abusing this students mentally for years! Bebudak nie dah la demotivated dan memberontak..penuh dengan masalah semua..Some more mencurahkan minyak atas api..bangang! HOw the hell are the students going to turn out good?? That’s why banyak bohsia and budak2 tak guna tepi jalan because of teacher’s like her..

To those out there yg just nak kerja cikgu because of nak lari dr kerja yg ada sekarang and tidak ikhlas..please don’t be a teacher..Kerja cikgu bukan senang..this kind of thing happens because bnyk yg tanak jd cikgu tp mintak cikgu..kerja tak ikhlas..saya sangat kecewa dengan senario ini.

9 responses to this post.

  1. fuio, kejadahnya cikgu mcm itu. kesian budak2. LSA tuh menopause kot. takpn kurang kasih sayang dr suami.🙂

    Reply

  2. fuio, kejadahnya cikgu mcm itu. kesian budak2. LSA tuh menopause kot. takpn kurang kasih sayang dr suami. LOL 🙂

    Reply

  3. suami die xsempat nak beromen ngan die malam tadi lah tu.

    Reply

  4. Posted by nurulizzy on February 7, 2009 at 2:59 pm

    tkperlah..janji akue tk salah..tunggu masa ja nt parents serang dia..sbb budak2 dah buat cerita hati ke hati ngan akue dah..heheh..

    Reply

  5. Posted by dadai on February 8, 2009 at 1:40 am

    satu lagi mahkluk yang layak dipanggil “cipanes-ayam” yeay!!!

    Reply

  6. Posted by Miss on February 13, 2009 at 5:09 pm

    tak patot betui la cekgu bongok tuh wat camtuh dah mmg salah die…die la babi..pandai ckp org babi plak..walaupun aku pun kdg2 hangin dgn budak kelas aku..aku mencarut dlm ati je…dari aku mencarut hambur camtuh..buat jatuh maruah je..len lah kalu esok tuh aku dah nak bersara ke..tukar skool ke…heee…😀

    Reply

  7. Posted by Galen on March 3, 2009 at 2:35 pm

    Just dropping by.Btw, you website have great content!

    ______________________________
    THIS IS A DREAM JOB! No gimmicks. No catch. Work from home whenever you want!

    Reply

  8. Posted by kieza on June 22, 2009 at 4:10 pm

    WTF.. i cant believe there’s such teacher in this world..
    da la students tu ada prob yang derang xmntk…
    cara dia hina mcm la ur students tu nak sgt jadi cacat or bodoh..
    i’m glad that u can stand up to her like that..
    if it’s me.. i think satu penampar akan singgah kat muka dia..
    senior tak senior..
    as a human LSA sucks!
    I never say something like that to my students…
    ciss… keje xikhlas tapi mengaku cikgu..

    Reply

  9. Posted by nay on June 23, 2009 at 4:13 pm

    syian budk2 tuh…xptot btl c LSA… x lyk jd ckgu

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: