Bestnya bila Shopping…..! MERDEKA!

Semalam aku g shopping kat Ikano dan The Curve.  Original plan nk teman cousin and aunty aku pi beli glass cabinet kat Ikea je.  Then bila da jalan dan da tgk the 4 letter word “S A L E” merata…apa lagi…..shopping la!  At first….aku beli t-shirt dari Giordano sempena Merdeka.  Sila lihat gamba di bawah….betapa patriotik nya aku!  Hehe….for your info, krusi tue pon baru gaks….dari Ikea gaks…dibeli hari semalamnya. 🙂

me

Ok…so lepas da beli baju tue, KC pon dtg jumpa aku kat The Curve and we went to Ikea to buy my aunty’s glass cabinet kat Ikea.  Lepas da beli, diorg pon chow pi umah makcik aku.  Aku ngn KC pon ronda lagi la.  First2 kita pergi ke All IT Hypermarket kat tingkat atas sekali kat Ikano.  Tempat tue dulu foodcourt.  Kat situ, aku telah membeli an LCD Screen Cleaning Kit dan blank DVD-Rs.  DVD ni patut ada 25 je tapi ada discount so ada 27 keping.  Not bad la.  Aku ada beli gaks external DVD Drive utk cousin aku so my bill came to lebih RM200 so qualify utk jadi member.  Dapatlah kad lagi satu.  Ntah da brapa banyak kad member la aku ada….hari tue bila beli sandal Hush Puppies jadi member gaks.  Next time have to buy a wallet which has more compartments for cards.

IT

After da shopping kat c2, gie Popular laks. KC pulak bershopping nya. Yang penting, dia beli mouse Doraemon yang dia telah lama idamkan.  Dia nya yg warna biru gelap….doraemon tgh tdo tue.  Siap kitorg testing dulu, make sure it’s working.

Pas popular we went to Borders kat the Curve plak. Tgk tgk kat situ ada plak buku yg on special price. KC spotted 2 books yang akhirnya telah aku beli, satunya namadia Tabletop Bowling.  Siap ada set bowling kat dlm lagi and a handbook on all the features of bowling.  Menariks and tidak mahal….hanya RM17.90 coz ada discount.  Kalau aku dapat mengajar bowling lagi…boleh la aku gunakan set ni.  Haha!  The other book was THE SPORTS BOOK.  Actually buku ni aku pernah tgk dulu.  Masa tue pon nak beli da tapi mahal.  Kali ni, on sale plak.  Dia nya depan da cm komot2 skit la and the pages ada yg x perfect sgt tapi xpela…janji murah.  Bak kata KC, x rugi beli buku.  :)  Very encouraging.  books

Bila nk pi bayar tue, nmpk plak frame gamba.  Earlier, aku ada cuci 4 keping gamba so aku pon beli la frame dia.  Murah gaks….50% off.  Aku da arrange kat dresser aku kat dlm bilik.  It matches!

framesTime bayar tue, nmpkla promotion untuk buku Dan Brown yang terbaru yang akan direlease 15 September 2009, The Lost Symbol.  Kalau pre order dpt 25% off the normal price which is RM99.90 then dpt gak a few other vouchers dari Starbucks, Kenny Rogers, kedai donut baru tue apa ntah nama dia Borders voucher gak dapat and a few more kot kalau x silap aku.  Memang da lama aku nk order da and finally aku telah pre-order coz aku tgk ni, dia bg byk gak additional incentives.  So….nnt bila buku ni da smpi kat Borders The Curve, diorg akan call aku dan aku akan pergi amik.  Wow!  Excitednya!  Aku memang suka buku2 yang Dan Brown tulis.  Penuh misteri…..SYIOK!Habis kat Borders, kitorg pon berbuka puasa di McDonalds and our final destination before going back was Metrojaya coz aku nak beli kasut formal.  Kasut aku yg lama da aku buang kat Swiss sebelum aku balik coz da hancus!  Nasib aku baik, dan aku telah dapat jumpa satu pasang Pierre Cardin.  Aku beli pon coz aku kena g interview kat Singapore September 14 ni and aku xde kasut elok.  Ada ke nk g interview pakai kasut sport ngn suit???!  Oh tidak!  shoeSo…itulah cerita aku bershopping semalam.  Memang keseronakan kehabisan!  Mungkin gak aku lepas kempunan x shopping masa kat Swiss selama 7 bulan.  Tapi hakikatnya….barang kat Swiss memang kemahalan dan shopping kat Malaysia is the best!!!  SELAMAT HARI MERDEKA!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: